Eduard Puig Vayreda (Figueres, 1942) ha mort aquest dilluns als 76 anys. La notícia de la seva defunció ha omplert de consternació la seva ciutat natal i la comarca de l'Alt Empordà, on era una persona molt coneguda i apreciada. Puig Vayreda tenia 76 anys. Enòleg de formació i de professió, havia dirigit l'Institut Català de la Vinya i el Vi. Va ser alcalde de Figueres entre 1981 i 1983. Va fundar i ser el primer president local de Joventuts Musicals. També va presidir l'Institut d'Estudis Empordanesos i va formar part de nombroses entitats culturals i socials de la comarca a més d'exercir la docència universitària.

Eduard Puig Vayreda va ser un prolífic escriptor i articulista. Durant anys va publicar els seus escrits amb el pseudònim de Pere Carrer però mai es va amagar d'aquesta doble personalitat que li permetia entrar en el joc d'opinar des de diferents punts de vista que sempre acabaven convergint en el mateix. Aquests darrers anys va publicar nombrosos articles en el Setmanari de l'Alt EMPORDÀ amb l'epígraf Som un país petit. El seu darrer treball literari ha estat El Jardí de Dionís,El Jardí de Dionís una enciclopèdia de coneixement vitivinicola de primer nivell.

Vidu de Titon Bordas, tenia un fill i dos nets. L'alcalde en funcions de Figueres, Francesc Cruanyes, l'exalcalde Joan Armangué i la presidenta de l'IEE, Anna Maria Puig, han estat de les primeres persones en lamentar aquesta defunció. Puig Vayreda patia, des de feia temps, una malaltia cardiaca.