Un dels interessos del col·lectiu Fabricants de Futur és sensibilitzar la població sobre la degradació que pateix el planeta, i sobretot els oceans, a causa d´un consumisme imparable. Per apropar aquesta situació als més joves i conscienciar-los sobre què poden aportar ells al moviment de decreixement, l´artista i activista Amelia Burke va oferir un taller pràctic a l´escola Josep de Ribot i Olivas, la setmana passada.

Paraules com sostenible, economia capitalista o comunista sonaven estranyes als joves estudiants de 5è i 6è. "Ser sostenible significa ser responsable", explicava Burke, qui afegia com "el planeta té un límit de recursos i hem de deixar i frenar el creixement amb una economia sostenible". Producte del desenfrè consumista, els plàstics ho han envaït tot, tal com van poder copsar amb un breu vídeo que van visionar i unes fotografies sobre el fons marí. Tot seguit, els estudiants van col·laborar triant entre envasos que podien trobar al súper i que contaminaven més o menys el medi aquàtic. "No penseu que és una cosa senzilla saber quina és la millor elecció", explicava tot mostrant com, fins i tot, hi ha productes ecològics en el mercat envasats totalment amb plàstics.

Burke també va fer extensible el taller als alumnes de 4t, els quals es van mostrar molt interessats sobre el tema i bons coneixedors de com els plàstics arriben al mar. "Molts peixos mengen plàstic i nosaltres ens els mengem a ells", reconegué Burke. "Aquest és un problema global, de tot el planeta, i nosaltres som ciutadans del món", els va explicar per fer-los veure que ells també poden ajudar. D´entrada ho van fer acolorint un dibuix on es veia un vaixell de càrrega al port.