El curt 'Evil Security' de Joss L. Santos, nascut arran de la promoció del Pavelló del Pànic de Vilamalla, ha estat reconegut amb el premi al Millor-Pitjor Curt Hemoglozine 2017 concedit en el Festival de cine de Terror i Fantasia que se celebra a Ciudad Real. El guardó, que va recollir la dinamitzadora juvenil de Vilamalla, Laura Felgueras fa uns dies, busca animar els seus creadors a seguir treballant dins aquest camp.

Aquest no és el primer curt que s´impulsa des de l´associació Vilamalla Joventut però sí que és el més professional. "Es va fer amb un guió més estructurat, amb més cara i ulls", comenta Felgueras. En el rodatge, fet a finals de maig i durant un mes, hi van participar una quinzena de joves de diferents edats i es va rodar a casa de l´actor protagonista, el director i el mateix pavelló de Vilamalla. Felgueras destaca la col·laboració de l´actor Marc Velasco, que els ha confirmat que vol seguir fent-ho. El curt es va presentar el setembre, abans d´Hemoglozine, al 8è Festival de cinema fantàstic d´Amposta, on es va endur un premi honorífic. Dies enrere, també es va presentar al festival Horror Visión de Barcelona, aquest cop sense premi.

Aquest curt neix influït, sens dubte, per l´impuls del Pavelló del Pànic, que organitzen els joves des de fa sis anys a Vilamalla amb motiu de Halloween. Per promoure l´activitat, es van començar a fer vídeos de terror on els protagonistes eren alguns dels joves que hi apareixien i l´escenari, el mateix pavelló de Vilamalla i entorns. Evil Security és, doncs, la culminació i una mostra de l´evolució del treball fet aquests anys. Per a Felgueras, esdevé un punt de partida, ja que "ara tenim un munt d´idees per fer i ja es parla de crear entre dos i tres curts l´any".

El que sí que ara comença a cór­rer és el nou vídeo promocional, 'Creepy tales', del 6è Pavelló del Pànic que es fa l´11 de novembre amb moltes novetats. A les 4 de la tarda, ja hi haurà una fira d´artesania davant del pavelló, així com exhibicions de Mediterrània Dansa, l´escola de dansa Carme Trèmols i l´associació de judo Hajime. A les 6, per primer cop, es projectaran curts amb la idea de fer un Festival de curts, a mitjà termini.

Festa al pavelló municipal

El Pavelló obrirà les portes a partir de 2/4 de 9 del vespre. Excalibur animarà els minuts previs, i durant el Pavelló també es podrà veure als Tramuntakada, les escoles de dansa Gim Ros, la Blue i Diablada Huayras. Enguany, quasi vuitanta joves hi participaran. A alguns ja se´ls podrà veure aquest dimarts a la Cerveseria Venècia i divendres al McDonald´s. L´entrada costarà de nou 2,5 euros.