El passat cap de setmana s'ha celebrat a Llançà la Fira de Mar i de l´Escamarlà organitzada per l´Àrea de Turisme i Comerç de l´Ajuntament de Llançà conjuntament amb l´Associació de Comerciants del municipi i el col·lectiu Sabors Catalans.

Gairebé una trentena de parades al Passeig Marítim amenitzades per nombroses actuacions d´animació van ambientar el Port de Llançà durant el cap de setmana. A la seva vegada es van realitzar tallers i espectacles infantils els quals van tenir una nombrosa acollida.

Dissabte va tenir lloc el plat fort de la Fira amb el Music & Wine i degustació d´escamarlans de Llançà. Els vins de proximitat geogràfica de la DO Empordà i la música en directe van ambientar un capvespre fantàstic a la Platja del Port de Llançà.

Durant la degustació de l´escamarlà de Llançà, les empreses d´activitats nàutiques del municipi van tenir un stand en el que es van sortejar un munt d´activitats.

Segons Joan Pacareu, President de l´Associació de Comerciants "Es van superar totes les previsions, en 1 hora es van esgotar els 70 kg d´escamarlans i gairebé 700 copes de vi. Estem molt contents de com van respondre els residents i visitants de Llançà davant aquesta iniciativa"

Cal destacar que els escamarlans van ser cuinats in situ per la Colla del Ranxo de Llançà, per tant, una vegada més, una activitat coordinada per molts agents del municipi de Llançà amb l´objectiu de donar a conèixer un producte autòcton com és l´escamarlà de Llançà.

La principal novetat d´aquest any i amb l´objectiu de donar a conèixer les activitats que es poden realitzar a la natura i, sobretot, al mar, les empreses d´activitats nàutiques van oferir un munt d´activitats a preus especials durant tot el cap de setmana: iniciació a la navegació, nocions bàsiques de pesca, windsurf, paddlesurf, jet ski, sortides en caiac...