Amb l'arribada de l'estiu, qui decideixi fer-se un tractament facial pot arribar a pensar que no és l'època més adequada a causa de l'exposició al sol i, no obstant això, es poden realitzar "pràcticament" tots tractaments, excepte "peeling" profunds i els que utilitzen qualsevol font de llum, com a làser CO2 o Picosure.

"La pell no és la mateixa segons la zona geogràfica, l'època de l'any, o l'etapa de la vida, és, a més, un llibre que delata els nostres hàbits i que saben interpretar els experts; és el llenç sobre el qual es treballa, per la qual cosa abans de realitzar qualsevol tractament mèdic-estètic de rejoveniment facial, el primer és realitzar una anàlisi de la qualitat de la pell", ha explicat la metgessa d'estètica de la Clínica Menorca, Beatriz Estébanez.

Cinc tractaments facials aptes per a l'estiu

En aquest sentit, la doctora Estébanez ha explicat el cinc del tractament que es poden realitzar durant l'estiu sense suposar cap perill per a la salut:

1. La mesoteràpia facial, un tractament revitalitzant, bàsic, que cal realitzar durant tot l'any, cada tres mesos, inclòs l'estiu, per mantenir una correcta emulsió epicutànies. "El resultat és una pell elàstica i humida amb un nivell hidrogenàsseu equilibrat", ha subratllat.

2. Bioestimulació facial amb Factors de Creixement (PRP), el tractament "estrella" per mantenir la pell amb una cel·lularitat adequada. Amb aquest tractament s'estimula el metabolisme cel·lular, s'augmenta la microcirculació, per així activar el drenatge limfàtic i tot això es tradueix en una pell més jove, revitalitzada i amb menys signes d'edat. "No només és recomanable fer-la en rostre sinó també en coll, escot i dors de les mans", ha destacat la doctora.

3. La toxina botulínica, un dels més sol·licitats. La intensitat lumínica més gran de l'estiu, fa que es tanquin els ulls, obrint la possibilitat de l'aparició de petites arrugues a la zona frontal, glabel·lar i potes de gall. Una aplicació de toxina, relaxarà tot el terç superior de la cara, disminuint les arrugues i aportant un plus de lluminositat al terç superior del rostre.

4. Correcció de volums amb els diferents "fillers", que ajuden a reposar la pèrdua de volum en les diferents parts on es necessiti: pòmul, ullera, solcs nasogenians, arruga de marioneta, entre altres. Per aconseguir-ho, els especialistes compten amb diferents substàncies i molt diverses formes d'aplicació. Els més utilitzats són: àcid hialurònic, hidroxilapatita càlcica, policaprolactona, betafosfat tricàlcic i àcid polilàctic. "La meva recomanació és que quan provoquem una inducció de col·lagen, és necessari prendre vitamina C durant dos mesos, ha assenyalat la doctora.

5. Reposicionar la massa facial amb fils multifilament, un tractament que tracta de prevenir, controlar o eliminar la flacciditat, el "pitjor enemic" de la joventut. Moltes vegades, una cara, necessita no només corregir volums, sinó reduir la flacciditat facial. "En aquest cas proposem al pacient el tractament amb fils multifilaments en 3D", ha afirmat l'especialista.

La doctora Estébanez ha volgut recordar que la protecció és fonamental, perquè prendre el sol sense aquesta provoca taques, arrugues, flacciditat, sequedat, tumors benignes o melanomes.

Cures diàries per a la pell

"La pell guarda memòria de les successives agressions dels rajos ultraviolats i una vegada el capital solar (hores que una persona pot exposar la seva pell al sol durant tota la seva vida sense dany) s'esgota, comencen a aparèixer les lesions cutànies en forma de taques fosques permanents, arrugues, queratosis, entre altres. El dany cel·lular és ja irreparable", ha concretat.

A més, per mantenir una bona qualitat de pell és recomanable exfoliar, hidratar i protegir amb cremes, gels, o sèrum, adequats per a cada persona depenent del tipus de pell perquè, "per mantenir l'equilibri del metabolisme de la pell del rostre, cal cuidar-ho durant tot l'any", ha conclòs l'experta.