Fundació ACE - Barcelona Alzheimer Treatment & Research Center, especialitzada en el diagnòstic, la investigació, el tractament de persones amb deteriorament cognitiu i demència, amb la col·laboració de la Fundació Castell de Peralada, ha celebrat, divendres al vespre, la segona edició de La Nit de l'Alzheimer, en el marc del prestigiós Festival Castell de Peralada.

Aquesta iniciativa solidària, que es vol consolidar com a punt de trobada anual entre la societat i el món de la recerca, el tractament i la prevenció de la malaltia d'Alzheimer, va néixer per sensibilitzar la societat sobre la necessitat d'invertir en recerca per avançar en la lluita contra l'Alzheimer.

En concret, els fons recaptats en aquesta nova edició es destinen al finançament de la Unitat de Prevenció i Diagnòstic Precoç de l'Alzheimer, una iniciativa pionera a tot l'Estat i que s'ubica a Barcelona.

A través de la unitat, la Fundació ACE té com a objectiu emfatitzar la importància de detectar l'Alzheimer en fases lleus, ja que els tractaments que tenim avui dia són més efectius en aquesta fase de la malaltia.

A més de la Fundació Castell de Peralada, l'acte ha comptat amb el patrocini d'empreses privades com ara Fundació Abertis, Moventis-Sarfa, o Frimercat.

Cares conegudes recolzant la tasca de Fundació ACE

Entre els assistents s'han vist cares conegudes del panorama cultural, social i institucional del país, conscients de la necessitat que té la Fundació en obtenir recursos per avançar en la lluita contra l'Alzheimer. Entre ells, la família Suqué-Mateu, el director del Servei Català de la Salut (CatSalut), David Elvira, el diputat Carles Campuzano, l'alcaldessa de Figueres, Marta Felip i l'actriu Aida Flix.

La cita solidària ha reunit unes 100 persones que han gaudit d'un sopar, que ha tingut lloc en el Saló Blanc del Castell. Posteriorment han assistint a la representació del ballet La Bella i la Bèstia, que arriba per primera vegada a Catalunya de la mà del coreògraf francès Thierry Malandain.

L'espectacle, que reuneix una posada en escena d'aparent senzillesa, amb música en directe sobre la base de la partitura de Txaikovski a càrrec de l'Orquestra Simfònica d'Euskadi, ha captivat les mirades dels assistents a l'acte. En acabar l'actuació, els convidats han accedit a un meet & greet, als jardins del Castell, amb els artistes i l'equip que ha fet possible la representació.

Durant la gala, conduïda pel periodista Josep Puigbó, els assistents han escoltat l'actuació en directe de l'ex vocalista de Lax'n'Busto, el cantant Salva Racero, que ha interpretat No em demanis que et recordi. El tema, que ja es coneix com l'himne per la lluita contra l'Alzheimer, ha estat creat per l'alumnat de 3r d'ESO de l'Escola Arrels de Solsona.

Campanya Regala Memòria

En el transcurs de la Nit de l'Alzheimer, la Fundació ACE ha presentat el nou vídeo de la campanya Regala Memòria 2017, la iniciativa per sensibilitzar sobre la malaltia i captar recursos econòmics per invertir-los en els projectes de recerca que impulsa des del 2015.

En el marc de la campanya, es preveu que se celebrin diferents activitats al llarg de l'any, com ara la posada en marxa d'un programa per a escolars, conferències, o altres accions de promoció. El vídeo s'estrenarà oficialment, com cada any, coincidint amb el Dia Mundial de l'Alzheimer (21 de setembre) i la seva difusió es farà a través de les xarxes socials.

En relació a la importància de contribuir en la recerca, durant la seva intervenció, la Dra. Mercè Boada, fundadora i directora mèdica de la Fundació ACE, ha insistit que "és necessari continuar invertint en recerca, per trobar cura, però també per avançar en la predicció de la malaltia i poder aturar-la abans que els símptomes es manifestin".