La Chije Kang Park és nascuda a Figueres fa 27 anys. Va cursar la formació primària i secundària també a Figueres, al Sant Pau i al Ramon Muntaner, respectivament. Mentre estudiava a l'ETSABarcelona, de la Universitat Politècnica de Catalunya, se li van obrir unes portes gegants a la seva carrera professional: va ser seleccionada per formar part del conveni anual de l'ETSAB i la UPC, coordinat des de Barcelona per la catedràtica d'urbanisme Maria Ruber, per cursar un any a la Bernard and Anne Spitzer School of Architecture a Nova York.

Gràcies al conveni està exercint d'arquitecta en un despatx que treballa força amb el govern i l'estat de Nova York. "Treballem en l'àmbit institucional i infraestructural, sobretot en escoles i aeroports", comenta Kang, però, alhora, "intento col·laborar amb projectes més creatius", conclou.

Allà, l'arquitecta figuerenca ha participat en diversos projectes i competicions com el predisseny del vaixell que la marca Virgin llançarà al 2020, el Virgin Voyages, també en múltiples extensions de museus i en un parell de publicacions i exposicions. Però no només això, sinó que Kang va participar en la primera Biennal d'Arquitectura de Chicago, una plataforma d'art i arquitectura als Estats Units enfocada a projectes arquitectònics innovadors i experiments espacials, els quals demostren com la creativitat i la innovació poden transformar radicalment l'experiència viscuda. Enguany se'n celebra la segona edició, de la qual també formarà part.

La feina a Nova York li ha permès col·laborar amb arquitectes de la talla d'Amale Andraos, que és l'actual directora de la Facultat d'Arquitectura i Urbanisme de la Columbia University, Dan Wood, Fabian Llonch, Chip Lord, Curtis Schreier, Raj Ahuja o Ajay Ghei, entre altres. "Tots són grandíssimes persones i grans professionals que m'han fet no només de caps, sinó de mentors i família", explica Kang.

"M'apassiona el que faig i em dona forces per seguir-me desafiant amb nous projectes", afirma Kang. Tot i així, li agradaria tornar a l'Empordà, casa seva, per aportar un punt de vista disruptiu i valuós per a la societat.