Arriba el moment de la selectivitat i els exàmens finals. Època de molts nervis, estrès i moltes hores d'estudi. Però, on estudies? Es tracta d'un lloc adequat? Descobreix si ho estàs fent bé o si, per contra pots utilitzar algun d'aquests cinc consells per millorar la teva concentració i efectivitat.

Il·luminació

El lloc on estudies ha de ser un lloc correctament il·luminat. Si això no és possible, l'ideal és comptar amb una llum que il·lumini tota l'habitació i una llum articulada al vostre escriptori (preferiblement amb bombeta blava).

Així, també has d'evitar que la pantalla del teu ordinador es trobi mirant a la finestra o donant l'esquena a aquesta. És preferible situar les pantalles en un lloc perpendicular a la finestra.

Temperatura

El teu lloc d'estudi no ha de ser un lloc molt calorós o fred. La temperatura ideal per millorar l'estudi és entre 18 i 22 graus. El cervell necessita oxigen per concentrar-se i funcionar, per això és recomanable aprofitar els descansos de l'estudi per obrir les finestres i ventilar l'habitació.Sempre el mateix

El teu lloc d'estudi ha de ser sempre el mateix. Això ajudarà al teu cos a associar aquest lloc amb l'estudi. Això t'ajudarà adquirir bons hàbits i concentrar-te amb més facilitat.

Estudiar a la biblioteca o amb algun company pot afavorir l'estudi en alguns casos. Però, si, per contra, això suposa una distracció per a tu, has evitar-ho.Mobiliari

La decoració també és important en l'estudi. El teu lloc d'estudi ha de tenir un escriptori ampli que et permeti comptar amb l'espai suficient per realitzar les teves tasques còmodament. A més, has de tenir a mà els llibres i material necessari per al que és aconsellable disposar de prestatgeries.

A l'hora de triar una cadira, encara que et pugui semblar estrany no has de triar la més còmoda. La nostra cadira d'estudi ha de ser còmoda però no en excés. Ha de servir per mantenir la nostra esquena recta. La cadira d'estudi no ha de provocar que tinguem una posició reclinada o excessivament còmoda que ens indueixi a quedar-nos adormits.

Silenciós i lliure de distraccions

Estudiar en un lloc silenciós i tranquil millora la concentració. A més, hem d'evitar tenir a la vista els dispositius mòbils o tauletes si no les necessitem. Evitarem qualsevol objecte que pugui distreure'ns i traurem el so dels dispositius electrònics.