Si, igual com l’any passat a Valls, aquest any la Colla Castellera de Figueres ha dut el 5d7 a Tarragona, concretament a la diada del local de la Colla Castellera de Sant Pere i Sant Pau.Aquest és ja el 5è 5d7 de la temporada i de nou, s’ha mostrat ferm en tot moment. Els nombrosos canvis al tronc no han perjudicat en cap moment l’estructura i les mides s’han conservat. Una delícia lila, de nou, per obrir la diada.

En segona ronda, el 3d7 amb agulla, que s’ha hagut de treballar, aquest si, sobretot a la descarregada. Les modificacions que hi havien si que han complicat un xic més la feina dels de Figueres, però el castell s’ha pogut descarregar enmig dels crits d’alegria, i és que els castells amb agulla són dels més celebrats pels liles.

En tercera ronda, un 4d7 amb mides irregulars s’ha descarregat sense la sensació de ser un castell

extrem, però amb la incomoditat d’haver-se de treballar de manera poc convencional. Els de Figueres han trobat el joc que dona aquesta estructura i s’han valgut de l’experiència que ja estan agafant els terços novells que l’han executat per poder-lo descarregar sense entrebancs.La ronda final de pilars s’hatraslladat dins el local degut a la pluja. Aquesta diada s’ha clos amb un pilar de 5 on també no hi han mancat estrenes i que ha demostrat fermesa en tot moment.

Per la seva banda, la Colla local, els Castellers de Sant Pere i Sant Pau han signat una gran actuació, fent la gamma alta de 7 al complert. La Colla Joves Xiquets de Valls, escalfant motors i actuant dues vegades aquest cap de setmana han fet la clàssica de 8. Totes dues colles han acabat amb pilar de 6, magnífics en l’execució, i que està clar que tindran projecció a més en actuacions properes.