Gairebé tots tenim per casa les clàssiques pólvores de talc, utilitzats molt sovint com a producte d'higiène i bellesa, sobretot quan hi ha un nadó a casa, al que li ve molt bé per evitar que la seva sensible pell s'irriti. Aquests són els usos bàsics de la pólvora de talc però, a més, també compta amb múltiples usos sorprenents. Aqui et presentem els usos més útils d'aquest producte que segurament no coneixies.

Impedeix el pas de les formigues

Fart que les formigues es passegin lliurement per la teva casa? Simplement has d'espolvorejar pólvores de talc pels racons preferits d'aquests insectes. L'olor del producte els repel·lirà i desapareixeran per complet.

Llençols més frescos

Ens preparem per afrontar els mesos de calor amb llençols més lleugers i pijames curts i frescs. Però, per a un plus de frescor, es pot espolvorejar pólvora de talc per sobre dels llençols, creant així una sensació molt agradable de frescor.

Eliminar sorra de la platja

Ara que s'acosta la calor, els dies de platja es presenten més habituals als nostres calendaris i, desgraciadament, la sorra es converteix en tot un emprenyament quan arribem a casa. Per evitar que la sorra ens acompanyi fins a la nostra llar; si tenim la pell seca però encara així conservem la sorra, espolvorearemos pols de talc i podràs eliminar els grans de la teva pell que se't resisteixin.

Abrillantar el cuir

Amb pols de talc i un drap suau, que no deixi anar peluses, aconseguiràs retornar a les teves peces de cuir o les teves sabates la lluentor d'antany.

Calmar picades d'insectes

Els mesos de calor també porten amb si els temuts i odiats mosquits que poden deixar en la nostra pell unes picadoras molt molestes. La pols de talc es converteix en el nostre aliat a l'hora d'alleujar-les, ja que t'ajudarà a acabar amb la coïssor.

Taques d'oli

Les marques de greix són molt difícils d'eliminar però les pólvores de talc faciliten el procés. Espolvoreja damunt de la taca d'oli i deixa que el producte absorbeixi ben l'oli. A continuació, raspalla molt bé per eliminar el talc i renta la peça com sempre.

Taques de sang

Amb una pasta feta de pólvores de talc i aigua, solament necessites aplicar-la sobre la taca de sang. Deixa que s'assequi i renta la peça com a feixos normalment, així desapareixerà la taca.

Cabell amb grasses

Tens les arrels del teu cabell grasses? Solament necessites espolvorear una mica de pols de talc en el raspall que uses per modelar el teu pèl, amb un petit cop elimina l'excés i raspalla el teu cabell fins que no quedi rastre de pols i veuràs que el greix desapareix. Aquest truc a més, també proporciona volum al cabell.

Pestanyes més llargues i amb volum

Unaltre truc de bellesa consisteix en, una vegada aplicada la màscara de pestanyes, passar a continuació una brotxa impregnada amb pólvores de talc. Després d'això torna a passar la màscara, la qual cosa adherirà la pólvora a les teves pestanyes i cobrirà el blanc típic del producte. Veuràs les teves pestanyes més espectaculars que mai.

Desodorant

Tots sabem que les pólvores de talc absorbeixen la humitat i, per tant, si ets una persona molt propensa a suar, pots aplicar aquest producte en aixelles i peus per resoldre aquest incòmode problema. Això previndrà a més les descamacions que es produeixen en els peus per l'excés de sudoració. Aplica-ho abans de vestir-te o calçar-te i no tornaràs a pensar en la suor. Una altra forma d'evitar les males olors en el calçat que està dissenyat per anar sense mitjons és espolvorear cada matí una mica de pols de talc en el teu calçat, i aconseguiràs evitar la mala olor i que les teves sabatilles durin més temps.

Gats sense olors

Per a les marques d'orina de les teves mascotes, que solen desprendre molta olor, no hi ha gens millor que espolvorear pólvores de talc per la marca i deixar que absorbeixi la penetrant olor. Un altre petit truc és espolvorear la caixa de sorra del gat també amb pólvores per així absorbir tota l'olor dels orinis.