Són moltes les ocasions en què donem per fet que un determinat famós amb el qual estem familiaritzats és espanyol. Però un repàs a la biografia d'alguns d'ells mostra que, encara que posseeixin la nacionalitat, no han nascut a la península. Repassem alguns d'aquests casos.Alaska

Símbol de la Moguda madrilenya, Olvido Gara es va traslladar en la seva joventut a Madrid des de Ciutat de Mèxic (antic Mèxic DF), on va néixer el 1963. Mèxic va acollir a molts refugiats i exiliats espanyols, com el cas del pare de la cantant. La mare de l'aresta és de nacionalitat cubana.

Emilio Aragón

El popular 'Milikito' va néixer a l'Havana el 1957, fruit de la relació del seu pare, Emilio Aragón Bermúdez (Sevilla, 1929-Madrid, 2012), amb la cubana Rita Violeta Álvarez. Humorista, actor, director, presentador, guionista i empresari audiovisual, Emilio Aragón és una de les personalitats televisives que va marcar la cultura popular espanyola en els 80 i els 90.

Miguel Bosé

Artista referencial per a la música espanyola en les últimes dècades, Luis Miguel González Bosé va néixer el 1956 a Panamà, la ciutat en la qual llavors residia el seu pare, el torero Luis Miguel Dominguín, per qüestions de treball. Va estudiar al Liceu Francès de Madrid, ciutat en la qual es va donar a conèixer en la música en els 80.

Mikel Erentxun

El que va ser líder del duo musical 'Duncan Dhu' també té orígens veneçolans, ja que va néixer allà el 1965, encara que amb un any ja es va traslladar a Sant Sebastià amb els pares. A més de la música, el surf és la principal afició d'un músic que va conquistar a l'audiència més jove en la dècada dels 80.

Garbiñe Muguruza

La tenista espanyola més coneguda del moment posseeix també la nacionalitat veneçolana, ja que és a Caracas on va néixer el 1993. El seu pare és un industrial basc desplaçat a Sud-amèrica per motius laborals, mentre que la seva mare és veneçolana. Garbiñe va començar a jugar a tenis a l'edat de tres anys a Caracas i més tard es va traslladar a Barcelona per prosseguir la seva carrera.

Juan Diego Botto

Protagonista de pel·lícules de gran èxit en els anys 90, com 'Historias del Kronen', Juan Diego Botto va néixer a Buenos Aires el 1975, fill dels intèrprets argentins Cristina Rota i Diego Fernando Botto, desaparegut el 1977 després de la campanya de repressió iniciada per la dictadura de Videla. El 1978 va arribar a Espanya de la mà de la seva mare i ara posseeix la doble nacionalitat.

Malena i Ernesto Alterio

També d'origen argentí són els germans Malena i Ernesto Alterio, fills de l'actor Héctor Alterio, exiliat a Espanya després de l'ascens de la dictadura militar al seu país. Ernesto va néixer a Buenos Aires el 1970 i la seva germana quatre anys més tard a la capital argentina. El seu pare també resideix a Espanya.

Juana Acosta

Nascuda a Cali (Colòmbia) el 1976, Juana Acosta es va traslladar en la seva joventut a Espanya per ampliar la seva carrera interpretativa. Porta tants a Espanya que molts creuen que és espanyola de naixement. "O aprenia a parlar com espanyola o podria actuar", ha confessat l'actriu per explicar com va aconseguir canviar el seu accent. La seva parella és el mateix Ernesto Alterio.