Aray Diez Lucena, de Castelló d’Empúries, s’ha convertit, amb 13 anys, en una promesa del panorama musical a l’estat. Publicarà el seu primer disc 'Vente conmigo', amb deu cançons inèdites repletes d’art, després de ser el finalista de Rosario a La Voz Kids, un trampolí que el porta el 25 de juny a debutar al Family Music Festival de Madrid.

Aray Diez viu un somni que li ha canviat la vida. El jove de tretze anys de Castelló d’Empúries està a punt de publicar el seu primer disc, Vente conmigo, després de quedar finalista del programa La Voz Kids. “Em sento feliç, ha estat una vivència màgica”. Poques coses pot explicar d’aquest primer treball fins que no vegi la llum el 26 de maig, senzillament que n’està molt satisfet.

Des de fa uns anys, Aray compagina els estudis amb classes de ball i de cant, preparant-se per a un futur que ha tingut clar des de petit però, de cop, la fantasia s’ha fet realitat. Els darrers mesos han estat en la seva vida un cúmul de noves experiències i emocions: el seu pas pel programa i gravar el disc no ha estat fàcil de compaginar amb l’institut: “però companys i professors m’han ajudat a tirar endavant” reconeix. Ara cada dia, després de classe, comença la seva rutina com a artista: exercicis d’escalfament, preparar les cançons, assajar la posada en escena de tots els concerts que omplen la seva agenda d’estiu: seran uns mesos molt ocupats amb la promoció i firma de discos, els festivals que venen, la família el prepara per a tot el que vindrà.

Aray ha crescut envoltat d’artistes: des que tenia tres anys trepitja l’escenari. El seu pare, cantaor, i la seva mare, ballarina, van fundar el ballet Canela Pura fa més de deu anys i Aray sortia a cantar i ballar, amb una naturalitat que li ve de sèrie. El seu cosí, el cantant de flamenc Bily de Figueres, ha estat sempre la seva inspiració i la seva família un pilar fonamental que l’encoratja a seguir lluitant: “la seva vida s’ha avançat uns anys” assenyala la mare, “ara és la seva responsabilitat ser constant i treballar”. Talent en té, ja ho ha demostrat, emocionant el públic amb la seva música. Al costat de Rosario, “he après molt, és molt natural, i tot l’equip del programa s’ha bolcat amb mi”. L’emoció que desprèn a l’hora de cantar i la seva manera de transmetre ha causat admiració dins i fora del programa i ja té fans arreu del món. La seva carrera comença ara, però ha entrat en el món de la música per la porta gran. Gravar un disc amb Pep’s Music “era una oportunitat que no podia deixar escapar”, assegura el jove. “Ara mateix és el que més m’importa”, tot assegurant que no deixarà de tocar de peus a terra, emmirallant-se en els artistes que més admira, com Alejandro Sanz, Camarón, Paco de Lucía i Stevie Wonder.

Aquests últims dies tota la família s’ha bolcat en el jove cantant que es prepara per al seu debut. El 25 de juny participa en el Family Music Festival de Madrid per presentar les cançons del disc, del qual avança, “té aires llatins”, acompanyat per molts dels seus companys de La Voz Kids.