En el marc de la Festa Major de Pasqüetes de Peralada, la programació dels actes es va obrir amb la celebració d’un homenatge institucional amb l’entrega de la distinció Claustre de bronze a la Coral de Peralada.

Els components actuals de la Coral de Peralada van oferir un repertori de caramelles i cançons populars que va donar el tret de sortida de l’acte. El públic assistent, un centenar de persones, entre les quals hi havia persones que n’han format part en algun moment al llarg dels vint-i-cinc anys d’aquesta formació, van ser presents en l’entrega del primer Claustre de Bronze, una reproducció escultòrica que serveix, a títol indicatiu per premiar a les entitats, aportacions i activitats significatives per al municipi de Peralada.

El consistori ha volgut homenatjar la Coral de Peralada enguany i, en el discurs de l’Alcalde es va voler agrair la seva llarga trajectòria, posar en valor el significat de l’aportació de les entitats en els pobles i fer manifest un sentit reconeixement per a totes aquelles persones que en formen o n’han format part. La Regidora de cultura, la senyora Rosa Cortada Sánchez va fer entrega del guardó, tot seguit.

Va finalitzar l’acte un aperitiu i brindis de cava a la terrassa del Claustre de Sant Domènec.