Les vendes de les mones de Pasqua en general no han provocat grans cues a les pastisseries aquest mati del Dilluns de Pasqua perquè la venda es fa d'una manera ''molt més esgraonada'' que altres dies tradicionals com Reis, la revetlla de Sant Joan o altres festivitats catalanes, segons ha explicat Ramon Pérez Puigdollers, pastisser de tercera generació de la pastisseria 'La Palma' del barri del Clot de la ciutat de Barcelona. Puigdollers assegura que les vendes estan sent ''més o menys'' com l'any passat, potser ''una mica més'', però sempre tenint en compte ''que cada vegada més la Mona que es compra és més petita''. El Gremi de Pastissers de Barcelona van preveure que en aquesta Pasqua es vendrien a Catalunya unes 700.000 mones, a l'entorn d'un 2% més que l'any passat.

Pérez Puigdollers explica que les vendes de les mones de Pasqua tenen un comportament molt diferent a altres tradicions de la pastisseria catalana com és el Tortell de Reis o la coca de la revetlla de Sant Joan que es concentra o bé en un mati, com és el cas de Reis, o el mateix dia de la celebració. En el cas de la mona, el client opta per adquirir-la d'una manera molt més esgraonada aprofitant els diferents dies de festa previs a la celebració del Dilluns de Pasqua, explica.

El pastisser de l'obrador del Clot destaca que ''cada vegada més'' els clients compren mones més petites a diferència dels anys previs a la crisi. ''Sí que és veritat que cada vegada més les vendes es recuperen però amb gènere més petit'', afirma Pérez Puigdollers.

En relació amb les figures que dominen aquest any les mones, Pérez Puigdollers i Pepo Barrenetxe coincideixen a explicar que han estat motius molt diferents. Potser, diu el pastisser del Clot, a més de motius relacionats amb el Barça, aquest any han dominat una mica més per sobre d'altres figures els personatges de 'start wars, 'Ladybug' i els 'Trolls'.

En relació amb el preu, Pérez Puigdollers explica que en la seva pastisseria el quilo de mona per menjar deu persones se situa en 42 euros i amb alguns ous de xocolata.

L'encarregada de la pastisseria Sacha creu que les vendes d'aquest any han estat ''similars'' a les de l'any passat tot i que sí que potser es veu als clients ''una mica més animats'', però, diu, sempre comprant cada cop mones més petites.

Barrenetxe assegura que les mones de xocolata dominen les vendes entre d'altres coses perquè les també tradicionals mones de 'crocant'' s'han de recollir el mateix dia o el dia abans mentre que les de xocolata es poden elegir uns vint dies abans i els clients se les poden endur molt abans.

El Gremi de Pastissers de Barcelona va preveure abans de la Setmana Santa que les vendes se situarien en unes 700.000 mones, a l'entorn d'un 2% més que el 2016.

El gremi també va preveure que entre els principals protagonistes de la Pasqua d'enguany dominarien els personatges de la Patrulla Canina, les nines Gorjuss, Ladybug, els Trolls o Star Wars, però també les figures del Barça, gràcies a la remuntada de la Champions. Tot i això, les vitrines de les pastisseries també s'ompliran de figures d'animals d'autor de tota mena, personatges clàssics de Disney i els tradicionals ous de xocolata de totes les mides.

En alguna pastisseria de Barcelona, com la que dirigeix Josep Maria Rodríguez Guerola al carrer Aragó de Barcelona s'ha penjat el cartell de 'mones esgotades'.