L'exdelegada del Govern de la Generalitat a París, Maryse Olivé, va morir diumenge als 68 anys. Olivé va néixer a Perpinyà el 1948, era llicenciada en Filologia Francesa i va ser directora de la Casa de la Generalitat a Perpinyà, i directora i professora del Lycée Anglo-Français de Figueres i de Balaguer. Maryse havia estat regidora de CiU a l'Ajuntament de Figueres (1999-2003) i també consellera de l'Alt Empordà. El 2004 va ser candidata per la demarcació de Girona a les eleccions europees, i del 2003 al 2007 també va ser regidora a l'Ajuntament de Darnius, on era la responsable de Cultura.

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, a través del seu compte de Twitter, va lamentar la seva mort, destacant l'amistat que els unia i que va ser "una gran col·laboradora de Catalunya" i li agraeix la feina feta.

La cerimònia de comiat, oficiada pel pare escolapi Andreu Trilla, ha tingut lloc, aquest dilluns, a la sala del Tanatori de la Funerària ­Vi­cens de Figueres. La família ha estat acompanyada per una multitud d'amics i companys de la desapareguda. Entre els assistents hi ha hagut l'expresident de la Generalitat, Jordi Pujol; l'alcaldessa i el primer tinent d'alcalde de Figueres, Marta Felip i Francesc Cruanyes; el president de la Diputació i president del PDeCAT de Girona, Pere Vila; el delegat del Govern de la Generalitat, Eudald Casadesús i l'actual delegat de la Generalitat a París, Martí Anglada, entre altres personalitats. Maryse Olivé estava casada, tenia una filla i un net. En el recordatori del funeral hi ha quedat escrit: "Mai ningú ens pren la vida, la donem estimant".