El filòsof, enginyer, empresari i editor Salvador Pániker ha mort aquest dissabte als 90 anys, segons han informat a l'ACN els Serveis Funeraris de Barcelona. Pániker era fundador i director de l'editorial Kairós i president de l'Associació Dret a Morir Dignament d'Espanya. A les eleccions generals espanyoles de 1977 va ser elegit diputat per Barcelona a la llista de la UCD, però poc temps després va renunciar al seu escó. El filòsof va ser reconegut amb el Premi Internacional de Premsa i el premi Godó Llana. Alguna de les seves obres més destacades són 'Los signos y las cosas', 'La dificultad de ser español', 'Conversaciones en Cataluña', 'Aproximación al origen' i 'Filosofía y mística'. De pare indi i mare catalana, Salvador Paníker era germà del també filòsof Raimon Panikkar i Alemany.

Amb l'editorial Kairós, creada el 1964, Pániker va intentar conciliar les seves dues genealogies -orient i accident- i les seves dues vocacions intel·lectuals -ciències i lletres. La va crear amb la que aleshores era la seva esposa, la dibuixant i novel·lista Núria Pompeia. Salvador Pánikar era partidari d'una educació multicultural, la seva idea era que tot lector de Kairós acabés sent el seu propi mestre. Actualment aquest segell el dirigeix el seu fill Agustín Pániker.

D'entre la bibliografia de Salvador Pániker destaquen diversos llibres autobiogràfics com 'Primer testamento', 'Cuaderno amarillo' que culmina el 2013 amb 'Diario de otoño' i 'Diario del anciano averiado', el seu últim llibre.