Un total de 2.929.055,17 euros. Aquesta és la suma que va repartir el passat dijous l'Administració de loteries número 1 de Llançà de la Bonoloto, la quantitat més gran de diners que ha deixat mai aquest sorteig a la demarcació de Girona. La persona afortunada va encertar tots els números de la combinació guanyadora -en aquest cas: 12-16-17-18-39-40, amb el 23 de complementari-, combinació que li ha fet guanyar prop de 3 milions.

Prèviament s'havien repartit xifres elevades, però mai tan grans com la d'aquesta vegada. L'any 2009 una butlleta de Sant Feliu de Guíxols havia estat premiada amb 1,6 milions d'euros; el 2011, Lloret de Mar amb 1,3 milions; o bé, més recentment, el 2015, Palamós, on va recaure una suma d'1,2 milions. El que més s'ha acostat, però, al premi de Llançà va ser Puigcerdà, on la Bonoloto va deixar caure 2 milions ara fa 8 anys.

Tal com va assegurar ahir el propietari del Cavallet d'Or, Albert Farjas, «és el premi més gran que ha repartit mai la nostra administració i estem d'allò més contents perquè continuem en ratxa des del Nadal, quan vam entregar un 5è premi». Farjas va explicar que la butlleta s'havia venut a través de la seva web. «Era prop de mitjanit quan vam trucar a la persona afortunada. Es va emocionar tant en saber la notícia que es va posar a plorar de l'emoció», va dir.

L'Escala, el precedent

Malgrat que aquesta xifra se'n va directament al podi dels premis més importants que s'han repartit en tota la província, no és ni de bon tros el més sonat. L'any 2014, el sorteig de la Primitiva va sorprendre la localitat de l'Escala amb un premi de 12 milions d'euros a un únic encertant. La butlleta havia estat entregada per l'administració de loteria l'Anxova Milionària, que va tenir la sort de repartir el premi més important que ha caigut mai a les comarques gironines, sense tenir en compte la rifa de Nadal.