L'editor, traductor i escriptor figuerenc Oriol Ponsatí és el comissari de l'Any Bertrana. El conseller de Cultura, el també figuerenc Santi Vila, presenta aquest dimecres, 11 de gener, la programació de l'Any Bertrana, organitzat amb motiu del 150è aniversari del naixement de l'escriptor Prudenci Bertrana i dels 125 anys del naixement de la seva filla, també escriptora, Aurora Bertrana.

La presentació se celebra a les 17.30 hores al Museu d'Art de Girona i hi participen l'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, i el comissari de l'Any Bertrana, Oriol Ponsatí.

150 anys del naixement de Prudenci Bertrana i Compte, escriptor modernista

Prudenci Bertrana (Tordera, 19 de gener de 1867 - Barcelona, 21 de novembre de 1941) va ser un escriptor modernista, reconegut especialment per la novel·la Josafat.

125 anys del naixement d´Aurora Bertrana i Salazar, escriptora

Filla de Prudenci Bertrana, Aurora Bertrana (Girona, 29 d'octubre de 1892 - Berga, 3 de setembre de 1974), va ser una escriptora coneguda principalment pels seus relats exòtics, fruit dels seus viatges a indrets com Tahití o el Marroc. També va ser violoncel·lista i creadora de la primera banda de jazz íntegrament femenina.