Creu Roja Joventut repartirà unes 70.000 joguines a un total de 25.236 infants en situació de vulnerabilitat abans de la nit de Reis després de la campanya de recollida, que un any més ha aconseguit assolir el seu objectiu gràcies a la col·laboració ciutadana. En total, s’hi han implicat més de 400 municipis catalans, més de 1.100 voluntaris i 437 empreses. La campanya ha celebrat enguany la 24a edició, que porta per lema ‘Els seus drets en joc’ i va arrencar el passat 2 de desembre i finalitza aquest dijous amb el repartiment de les joguines a les famílies amb més dificultats. L’any passat, els resultats van ser molt similars i es van recollir 70.000 joguines per a 25.244 infants.

La campanya de joguines s’emmarca en el projecte “La joguina educativa”, que Creu Roja Joventut duu a terme durant tot l’any per sensibilitzar sobre el valor educatiu del joc i el dret dels infants a jugar. Per això, les joguines repartides han de ser noves - perquè tots els infants tenen dret a estrenar una joguina independentment de la situació econòmica de les seves famílies- no bèl·liques, no sexistes, sostenibles i que, preferentment, fomentin el joc cooperatiu.

També per fomentar el valor educatiu del joc s’han dut a terme més de 800 activitats de sensibilització arreu de Catalunya durant el transcurs de la campanya. Entre les accions de sensibilització, destaca l’espot de la campanya, realitzat de forma solidària per la productora 023 Content & Media, mitjançant un concurs entre joves creadors. Una altra de les activitats destacades va ser la Gran Recollida de joguines, realitzada el passat 17 de desembre, en què 32 assemblees locals i comarcals van sortir al carrer amb 134 persones voluntàries per sensibilitzar la població i recollir 3.340 joguines.

En total, 437 empreses i entitats han col·laborat en aquesta edició. Les formes més habituals de col·laboració han estat les donacions de joguines (directament o mitjançant una donació econòmica amb aquesta finalitat), o bé les cessions d’espais per a la recollida, entre d’altres.