L'actor manresà Joan Cirera ha mort aquest dimarts a la matinada a causa d´una llarga malaltia. Cirera, de 74 anys, era molt conegut en el món cultural i associatiu de la capital del Bages gràcies a la seva vinculació amb diferents entitats locals. En funeral tindrà lloc aquest dimecres, a les 11 h, a Crist Rei.

Nascut l'any 1942 en un context familiar vinculat a les arts arts escèniques, Cirera es va adonar ben aviat que la seva vocació era la interpretació. Una vocació que va concretar a principis de la dècada de 1960, quan va estudiar direcció i interpretació als cursos de l'escola d'art dramàtic Adrià Gual de Barcelona. En aquella època, Cirera va formar part dels fundadors del grup Art Viu, que va posar en escena diverses obres d'autors com Bertolt Brecht i Anton Txèkhov.

A la capital del Bages, Cirera es va involucrar molt activament en les representacions de la Innocentada, principalment durant la dècada de 1980, i posteriorment com a locutor a Ràdio Catalunya de Manresa.

Sobre els escenaris, també havia participat en muntatges de pes com ara 'Aigües encantades', al Teatre Nacional de Catalunya sota la direcció de Ramon Simó.

En les últimes dècades, l'actor manresà havia tingut una trajectòria d'allò més intensa, alternant aparicions a la petita pantalla en produccions com ´El cor de la ciutat´, ´Olor de colònia´, 'Estació d'Enllaç' i ´Porca Misèria' i, fins i tot, presències al cinema com en la pel·lícula 'Salvador'.