El cicle de conferències Aula Oberta arriba a la 34a edició plantejant un interrogant: «L'educació pot canviar el món?» Organitzat per Atenea-Agrupació de Cultura, amb el suport de l'Ajuntament de Figueres, el programa s'estructura en sis xerrades, que se celebren tots els divendres des del 20 de gener fins al 24 de febrer, a les 20.00 hores, a la sala d'actes Abdó Terrades, del Casino Menestral Figuerenc.

Joan Manuel del Pozo, doctor en Filosofia i professor de la Universitat de Girona, obre el cicle de conferències amb la ponència «L'educació, una eina carregada de futur», el 20 de gener.

El director de la Càtedra Ethos de la Universitat Ramon Llull, Francesc Torralba, parlarà sobre la «Passió d'educar» el 27 de gener. El doctor en Pedagogia i professor de la Universitat de Girona Xavier Besalú presenta en aquest cicle de conferències, el 3 de febrer, el tema «Educar en temps líquids: entre Corea i Finlàndia».

El 10 de febrer, la ponència es titula «Educació emocional i benestar» i la pronunciarà Rafael Bisquerra, director del Postgrau en Educació Emocional i Benestar de la Universitat de Barcelona.

La doctora en Pedagogia per la Universitat de Barcelona Angélica Sátiro participa el 17 de febrer en aquest cicle de conferències amb el tema següent: «Reptes per a l'educació del segle XXI: Imaginar nous mons possibles i estratègies per a concretar-los».

Finalment, el programa es tancarà, el 24 de febrer, amb «Diàlegs sobre 'Les paraules i els dies', de Vicent Alonso». El llibre el presenta Jordi Mir, membre de la Secció Filològica de l'IEC, i intervindran l'autor i Carme Pagès, poeta, llicenciada en filologia i membre d'Atenea.