La Grossa de Cap d'Any arriba avui a la seva quarta edició havent distribuït en els 2.000 diferents punts de venda un total de 24,2 milions d'euros en bitllets, segons les últimes dades que disposa el departament de la Vicepresidència i d'Economia i Hisenda. Es tracta de bitllets que s'han lliurat als punts de venda i per tant no suposa que s'hagin venut en la seva totalitat. La xifra de vendes total la comunicarà després de la rifa.

Una de les novetats d'aquest any és que la venda de bitllets s'allargarà fins a una hora abans del sorteig, fins avui a les 11 del matí, moment que es desconnectarà la connexió i la validació dels bitllets de la Grossa de Cap d'Any. A més d'aquests 24,2 milions d'euros en bitllets distribuïts hi ha també la venda a través del portal de la 6/49.

Del total de bitllets que es comercialitzen, 933.310 unitats tindran algun tipus de premi, entre ells el de la Grossa, que suposa guanyar 100.000 euros per bitllet.

El sorteig que se celebrarà avui a les 12 del migdia estarà conduït per Marta Carreras i Oriol Soler, col·laboradors del programa Divendres, i produït pel Terrat.

Els encarregats d'extreure del segon al cinquè premi seran quatre padrins coneguts de l'àmbit de l'esport i la cultura catalanes. Pel que fa al primer premi de la Grossa, la mà innocent serà Pere Espunya, veí de Sarrià de Ter, guanyador del sorteig en línia «Compra a loteriadecatalunya.cat i reparteix tu la sort del sorteig».

Durant el programa, també s'oferirà un premi addicional d'un telèfon mòbil d'última generació, al qual podran optar tots els espectadors, tinguin o no bitllets de la Grossa, i que endevinin la terminació del primer premi, la Grossa.

Des del web de loteriadecatalunya.cat també donaran els detalls dels cinc números premiats i, a més, oferirà la possibilitat de consultar a través d'un cercador si un bitllet ha resultat premiat.

Els premis es podran cobrar durant els 90 dies després de la data del sorteig, és a dir, fins al 31 de març del 2017, a qualsevol oficina de Caixabank, o bé a la seu de Loteria de Catalunya, a la Gran Via 639, de Barcelona.

Els números que s'hagin adquirit per Internet es cobraran automàticament al compte des d'on es van adquirir els bitllets. Els premis de fins a 120 euros també es pagaran als punts de venda habituals que actualment venen la resta de productes que comercialitza Loteria de Catalunya i als establiments dels supermercats Bon Preu que tinguin instal·lat el terminal.