La Université de Perpignan Via Domitia (UPVD) acaba de posar en marxa el projecte 'Ma carrière transfrontalière-la meva carrera transfronterera', per promoure la mobilitat laboral transfronterera. Aquest programa està dissenyat i dut a terme per l'UPVD, el Pole Emploi amb el seu servei EURES a Perpinyà, la Universitat de Girona amb la seva unitat UdGProfessional i pel Servei Públic d'Ocupació de Catalunya (SOC) amb el seu servei EURES a Girona. Està finançat per la Diputació de Pirineus Orientals, pel Fons de Suports a micro-projectes a l'espai fronterer català per a aquest primer any.

Quaranta estudiants i demandants d'ocupació de la Catalunya Nord i de la Catalunya Sud es beneficiaran d'aquest programa que els permetrà ampliar i desenvolupar les seves perspectives d'ocupació a l'altra banda de la frontera.

En el decurs de la seva intervenció, el director de la Casa de la Generalitat a Perpinyà, el figuerenc Josep Puigbert, ha exposat la importància i oportunitats que ofereix avui dia el territori de l'Eurodiscritct. D'altra banda, la vicepresidenta d'Alumni, Karine Planes, ha parlat sobre la inserció professional de l'UPVD i ha assegurat que la mobilitat s'ha de facilitar en aquesta zona i esdevenir un referent per als estudiants.

En el marc d'aquest programa, els participants podran crear binomis Nord/Sud per ajudar-se en la seva recerca i progressar en les llengües. Assistiran regularment als tallers de Tècnica de Recerca de Feina, a Perpinyà o a Girona, per comprendre l'especificitat de cada zona. Finalment participaran als fòrums o trobades transfronterers, amb l'objectiu de desenvolupar la seva recerca i aconseguir signar un contracte ja sigui de pràctiques o de feina.