No és una conspiració dels grups de l'oposició (ERC, C's, PP, la CUP i CExF) en plena crisi dels contenidors i les deixalles de Figueres. És la imatge del sopar de Nadal que reuneix en la mateixa taula (com ho fan en aquestes dates els millors grups d'amics, els treballadors d'una empresa o les mares dels nens de 5è de Primària) els representants de cinc formacions ideològicament (potser) dispars.

Mirant la fotografia, ens podríem preguntar si és estratègic o espontani qui està assegut al costat de qui. El que és clar és que la cortesia verbal que conté la frase "em podries passar la sal, si us plau" o el gest simbòlic del xoc de gerres de cervesa o de copes de vi en el brindis dels bons destitjos col·loquen en un mateix epicentre la dreta i l'esquerra.

Del testimoni gràfic del "bonrotllisme" de l'oposició figuerenca, després del ple extraordinari del 22 de desembre, en deixa constància Toni Pérez, de C's, a través del seu compte de Twitter. El tafanerisme que se'ns desperta de forma innata quan naveguem per les xarxes socials ens porta a comprovar de part de qui li arriben els retuits.

Ens quedem amb les ganes de saber si algun dels vuit polítics va allargar la nit anant a prendre una copa per donar continuïtat a la conversa, com s'acostuma a fer en els tradicionals sopars nadalencs.