El taller que s'ha celebrat aquest diumenge, 18 de desembre, a Roses ha despertat l'interès de petits i grans amb l'objectiu comú d'aprendre a elaborar un tió de xocolata. L'ha organitzat l'àrea de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Roses, en el marc d'un ampli programa de tallers que es caracteritzen per l'èxit de participació.

Al capdavant del taller de xocolata hi ha dues emprenedores figuerenques, Eva Rodríguez i Irene Roé, que han convertit aquest dolç aliment en un producte amb infinites possibilitats creatives. De fet, al llarg d'aquests últims mesos unes 600 persones de l'Empordà han gaudit dels tallers que promouen.

Recuperar espais de trobada i l'esperit de col·laboració entre les famílies va ser un dels objectius principals que ara ja farà un any les dues emprenedores es van plantejar. La iniciativa va néixer en format llibre, que es van autopublicar amb una tirada inicial de 1.000 exemplars. En el llibre, s'expliquen tot tipus d'activitats per fer a la cuina, de forma visual i didàctica, amb la finalitat de confeccionar ous de xocolata; tot combinat amb originals fotografies i il·lustracions que volen representar l'essència més artesana i natural.

Aquest binomi emprenedor està liderat per la filla de pastissers Eva Rodríguez i la fotógrafa Irene Roé, i porta el nom de M de Xocolata.

Després de la positiva experiència que ha suposat la publicació del llibre, les dues emprenedores han volgut anar més enllà, ideant uns divertits tallers creatius amb xocolata que s'han impartit a tot tipus de centres cívics, escoles, associacions... d'arreu de l'Empordà i que s'han convertit en una activitat que ha estat capaç d'innovar mantenint l'essència de la cuina catalana tradicional i sorprenent a cada esdeveniment organitzat amb propostes noves que han aconseguit connectar amb petits i grans.

És durant aquest mes de Nadal que els tallers estan tenint un gran èxit, com s'ha pogut constatar aquest diumenge a Roses. I és gràcies a l'activitat "El tió de xocolata", que a través d'una divertida metodologia, amb una cuina accessible a tothom i apostant pels valors cooperatius i de cohesió, aconsegueix que el temps s'aturi, convertint-se en un dolç instant que enforteix vincles afectius.