La conferència del pediatre i escriptor Carlos González al Teatre Municipal de Roses porta per títol 'Autoritat i límits'. Amb un llenguatge planer i una xerrada farcida d'exemples, explica, durant dues hores i mitja, com de senzilla pot arribar a ser la relació paterno-filial i com se l'arriben a complicar molts pares i mares. Una de les frases destacades de la seva ponència és: "Penso que l'autoritat és com els diners." I, darrere d'aquesta màxima, hi ha un consell que alguns dels assistents es guardaran bé a la butxaca o a la bossa de mà o al cervell.

El doctor Carlos González argumenta per què creu que l'autoritat és com els diners: "Els diners serveixen per comprar moltes coses, però, si te'ls gastes en tonteries, quan necessitis diners per a alguna cosa realment important, no en tindràs. Algun dia, és possible, i fins i tot probable, que necessitem la nostra autoritat com a pares per a alguna cosa realment important, per dir al teu fill que no vagi a una discoteca en la porta de la qual venen èxtasi; que no vagi en moto sense el casc; que no begui alcohol però que si beu alcohol que no agafi la moto, sinó que et truqui perquè el vagis a buscar; que no vagi amb aquella gent perquè són una colla de neonazis; que si té relacions sexuals faci servir el preservatiu... Algun dia, necessitaràs manar-li una cosa realment important al teu fill, però, per a quan arribi aquest moment, et quedarà autoritat? O te l'hauràs gastat tota dient-li que no trepitgi les basses o que no es fiqui el dit al nas o que no posi els peus al sofà o que no digui paraulotes o que no tregui la llengua o que no es grati l'orella...?"

L'autor de l'èxit de vendes 'Bésame mucho' somriu als pares i a les mares del Teatre de Roses per convèncer-los que allò que fan els nens pel fet de ser nens no requereix d'autoritat: "A veure, pots trepitjar una bassa davant d'un policia i no passa res, podies trepitjar una bassa fa seixanta anys en temps d'en Franco i no passava res, però ai de tu que trepitgis una bassa davant de la teva mare! Per a molts nens, la vida quotidiana és una successió contínua d'ordres, crits, amenaces i càstigs. No és divertit per al nen, però tampoc ho és per als seus pares, per als quals no és agradable passar-se la vida donant ordres, crits, amenaces i càstigs."

La conferència ha estat organitzada per l'Àrea d'Ensenyament de l'Ajuntament de Roses, al capdavant de la qual hi ha la regidora Anna Jorquera. És una activitat que s'emmarca dins el programa educatiu Aprenem Jugant, que té per objectiu divulgar coneixement contribuint a donar resposta a les curiositats naturals d'infants i joves i també de les seves famílies.