La Mediateca de l'Institut Illa de Rodes de Roses té a punt la posada en marxa, aquest mateix desembre, del Club de Lectura, una iniciativa que neix amb la intenció d'estimular el gust per la lectura de tot l'alumnat del centre, tant d'ESO com de Batxillerat, que té inquietuds culturals i artístiques. El dia 20 de desembre es fa la presentació del club, i els seus impulsors explicaran el funcionament de les sessions, la periodicitat en què es portaran a terme i el compromís que s'ha d'adquirir per formar-ne part. Finalment, es repartiran els llibres per a la primera sessió.

En la primera sessió del club es comentarà el llibre 'La porta dels tres panys' (La Galera), de Sònia Fernández-Vidal, especialista en Física Quàntica. 'La porta dels tres panys' es presenta com una aventura quàntica, en què Niko, un noi de 14 anys, un bon matí tria un altre camí per anar a l'institut i troba una casa que no havia vist mai. Atret pel misteri, hi entra i es trobarà immers en un univers extrany.

Aquest és el tràiler del llibre

Dins del món quàntic passen coses sorprenents: un univers es crea del no-res, un taller de rellotgeria ofereix viatges a la velocitat de la llum i un gat apareix i desapareix alhora. El que en Niko no sap és que té una missió important; per sort l'ajudaran uns nous amics que acaba de fer en aquest curiós món.