Un Nadal més, l'Ajuntament de Roses ha obert la convocatòria del Concurs de Pessebres i Arbres de Nadal, amb el qual convida la ciutadania a participar en una proposta de creació artística i tradicional. Les persones interessades a mostrar les seves habilitats ornamentals, poden inscriure's fins al proper 9 de desembre.

El concurs arriba aquest Nadal a la seva 10a edició, per engrescar els veïns i les veïnes del municipi a treure a la llum la seva capacitat creativa, amb la confecció dels pessebres i arbres de Nadal típics d'aquestes dates. La tècnica i els materials emprats són de lliure elecció, tot i que es valoren especialment aspectes com l'ús de materials reciclables, així com els elements ornamentals realitzats pels mateixos concursants, l'originalitat i la complexitat en l'elaboració. D'altra banda, no es valoraran els treballs que continguin plantes o substàncies protegides, com la molsa.

Les categories i els premis

Les categories en què s'ha dividit la convocatòria són infantil (fins a 14 anys), juvenil (de 14 a 30 anys), categoria d'adults (de 30 a 65 anys) i, per últim, la categoria per a gent gran (a partir de 65 anys). Poden participar les persones físiques empadronades a Roses i les entitats inscrites al Registre Municipal d'Entitats Ciutadanes.

Pel que fa als premis, el guanyador/a de la categoria infantil rebrà 100 euros i un passi d'entrada gratuïta per al PIN de Nadal, mentre que la resta de categories estan dotades de 100 euros i 5 entrades per a la Piscina Municipal.

El termini d'inscripció finalitza el 9 de desembre, a les 14.00 h. Les inscripcions es fan al Servei d'Atenció al Ciutadà (SAC) de l'Ajuntament de Roses (pl. Catalunya, núm. 12, planta baixa), de 9.00 a 14.00 h . El dimarts 13 de desembre el jurat passa a avaluar els pessebres i arbres per totes les llars inscrites.

El veredicte del jurat es farà públic el dia 15 de desembre, a les 19.30 h, a la Sala d'Actes de l'Ajuntament. Tota la informació del concurs es troba al web municipal.