Astral és un veler de 30 metres usat com a luxós vaixell d'oci fins que el seu propietari va pensar que no podia seguir gaudint de l'embarcació sabent que hi havia tanta gent arriscant la seva vida, llançant-se al mar, en aquesta mateixa Mar Mediterrània que ell mateix navegava. Va ser així que va decidir cedir l'Astral a l'ONG Proactiva Open Arms.

El documental 'Astral', del programa de la La Sexta TV Salvados, que dirigeix Jordi Évole, va colpir les consciències dels espectadors fa uns quants diumenges, durant la seva emissió televisiva. Però el film agafa una dimensió molt més potent, de sensibilització i de conscienciació social, vist en la gran pantalla. A l'Alt Empordà, és el municipi de Llançà que ens brinda l'oportunitat de veure la projecció d'Astral en format cinema, aquest dimarts, 6 de desembre, a les 18.00 hores, a la Casa de Cultura. Dos professionals de Salvados estan convidats a presentar la pel·lícula.

La projecció d'Astral és una de les moltes activitats que s'han organitzat a Llançà aquest diumenge, 4 de desembre, i també el dia 6, dins unes jornades solidàries amb el lema 'Ajudem els refugiats'.