El periodista figuerenc Jaume Guillamet serà designat numerari de la Secció de Filosofia i Ciències Socials de l'Institut d'Estudis Catalans (IEC). Guillamet pronuncia el discurs de presentació 'Política, mercat i llengua: una interpretació històrica del periodisme català' aquest dijous, 1 de desembre, a les 19.00 hores, a la sala Prat de la Riba de l'IEC. A més a més, el membre emèrit Josep M. Casasús és l'encarregat de respondre-li.

Guillamet parlarà dels règims polítics i els mercats -factors determinants de l'origen i l'evolució històrica del periodisme en tots els països- i del factor lingüístic, un tret particular i característic de Catalunya, cas singular d'una potent tradició periodística en la llengua pròpia i diferent de la majoritària a Espanya, així com dels territoris del domini lingüístic català.

Jaume Guillamet és catedràtic a la Universitat Pompeu Fabra i autor de diferents llibres i articles d'història del periodisme. També és investigador de projectes de recerca sobre el paper del periodisme a la Transició democràtica i en la formació del catàleg històric de la premsa en català.