Roses

El film "Missatge en una ampolla" inspira la campanya del Suquet de Peix de Roses

Vint-i-cinc restaurants s'han sumat a la iniciativa, impulsada per l'àrea de Turisme i Promoció

28.11.2016 | 13:43
La campanya s´ha presentat navegant.

El regidor de Turisme i Promoció Econòmica de Roses, Fèlix Llorens, juntament amb 9 restauradors dels 25 restaurants adherits a la campanya de Suquet de Peix de Roses, han donat, aquest dilluns, 28 de novembre, el tret de sortida a l'edició d'enguany, amb el llançament al mar de 25 ampolles amb vals- regals en el seu interior. Els afortunats que trobin una ampolla, podran degustar gratuïtament el menú de Suquet de Peix corresponent al restaurant indicat a cada val.

Una embarcació ha portat els participants en la campanya fins a un punt de la Badia de Roses on s'ha realitzat el llançament: 25 ampolles de vi (una per cada restaurant adherit), que contenen un val amb un menú de suquet de peix vàlid per a dues persones. A partir d'ara, seran les onades i les corrents les encarregades de transportar aquestes ampolles-regal fins als diferents punts de la costa on s'espera que 25 afortunats puguin trobar-les.

La idea és fruit de Josep Maria Pastor, restaurador del restaurant La Cala, qui, tal i com ha explicat aquest matí, es va inspirar mentre veia la pel·lícula "Missatge en una ampolla", protagonitzada per Kevin Costner. Quan la explicar la seva idea al regidor de Turisme i Promoció de Roses, Fèlix Llorens, aquest va considerar l'opció molt adient i original per a la promoció del plat de peix per excel·lència de la cuina rosinca.

El llançament d'aquest matí ha iniciat doncs la campanya del Suquet de Peix, que té una durada anual. El nombre de restaurants adherits en la present edició, un total de 25, torna a créixer respecte a l'any passat i a evidenciar la bona resposta que té la iniciativa i el bon funcionament de la campanya.

Tots els establiments participants reuneixen una sèrie de requisits, com oferir suquet de peix de Roses de manera permanent a la seva carta especificant amb quin tipus de peix està elaborat, tenir a disposició dels clients vins i oli D.O i treballar amb peix fresc de Roses, amb l'objectiu de garantir la qualitat dels plats i de la matèria primera amb la qual s'elaboren.

Suquet en un minut

Una altra acció impulsada en aquesta edició per l'Àrea de Turisme de l'Ajuntament per a difondre i donar a conèixer el Suquet de Peix de Roses, ha estat l'enregistrament d'una vídeo-recepta, que a partir del proper divendres 2 de desembre es podrà visionar a través de visit.roses i de les xarxes socials municipals, on es mostra en un minut, els diferents passos per elaborar un Suquet de Peix de primera des de casa.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema