La NASA busca propostes per a nous sistemes de recollida d'orina, restes fecals i menstruals per usar-los en els vestits de llançament i retorn de l'espai de les tripulacions. L'agència espacial ha llançat un concurs obert dotat amb 30.000 dòlars en tres premis a les millors propostes rebudes, en una convocatòria les bases de la qual es publiquen en la plataforma herox.com.

Els sistemes de gestió de deixalles han d'abordar la gestió de les deixalles fecals, urinaris i/o menstruals en un entorn presuritzat durant sis dies, protegint al mateix temps la seguretat i la salut dels membres de la tripulació.

Les solucions han de proporcionar la recollida d'orina de fins a 1 litre per dia per membre de la tripulació, per un total de 6 dies. Les taxes de recol·lecció de femta han de ser previstes per 75 grams de massa fecal i 75 mil·lilitres de volum fecal per tripulant per dia durant un total de 6 dies de durada. Els sistemes de recol·lecció menstrual han de manejar fins a 80 mil·lilitres durant 6 dies.

Les propostes han de tenir en compte l'ús de diferents sistemes per gestionar cada tipus de residu, i en funció del sexe o la grandària i pes de l'astronauta. També integrar tot el maquinari en una peça que sigui fàcil de posar, i mantenir les deixalles dins del vestit o enrutar-los fora del vestit, permetent la personalització per a cada membre de la tripulació.

La NASA premiarà les solucions que jutgi siguin les més prometedores per a la seva implementació i ús en missions en els propers tres o quatre anys. La NASA considerarà la possibilitat de col·laborar amb els guanyadors i/o amb altres competidors, subjectes a les regles i regulacions de la NASA per a la contractació.