Garrigàs

El Bastarral de Garrigàs promou la solidaritat des de l'escenari

La companyia neix amb la voluntat d'entretenir i d'ajudar les entitats locals que ho necessitin

23.11.2016 | 14:13

Les ganes d´obrir nous horitzons en el dia a dia, va portar un grup d´amics de Garrigàs a iniciar-se en el teatre. De la seva passió ha sorgit una companyia amateur, El Bastarral. Trepitgen amb seguretat l´escenari amb ganes de divertir-se i divertir, però també de donar un cop de mà a les entitats locals que ho necessiten.

Curiosos, inquiets, amb ganes d´aprendre i de passar-ho bé, els membres de la companyia El Bastarral desprenen energia quan parlen de teatre i s´il·lusionen quan pensen en la seva propera actuació. Fa pocs mesos que Dolors Quer, Pere Giró, Pere Turró, Quim Pastoret i Judit Pastoret, amb 13 anys, han constituït el grup de teatre, però fa anys que es preparen per donar-ho tot sobre l´escenari. La seva primera obra, 'Vides inexactes', es va estrenar amb èxit el mes d´abril passat a Garrigàs, i ja s´ha representat a Vila-sacra, Navata i l´Escala, sempre amb una calorosa resposta per part del públic, que fa que es dispari l´adrenalina de tot el grup. "Vam aprendre d´un gran mestre del teatre, Salvador Puig". La seva prematura mort, el juny d´aquest any, ha deixat la jove compa­nyia òrfena, però "és com si el seu record ens empenyés a tirar endavant i ens guiés". "Era un professor i un director exigent", assegura Quer, "però tot el que són capaços de fer en un escenari li devem a ell".

Ja fa tres anys que l´ajuntament de Garrigàs va organitzar un taller de teatre: "Teníem la inquietud de fer teatre i ens vam apuntar" assenyala Pastoret. "Primer ens movien les ganes de sortir de casa i fer alguna cosa diferent", però, a poc a poc, es va convertir en una activitat indispensable que ha enfortit una relació d´amistat ja existent: "Per mi és com una teràpia, trenques la rutina, canvies d´aires" explica Turró.

El més emocionant és, per a Giró, sortir a escena i poder dir el que penses. "És el creador dels dos monòlegs que s´inclouen a Vides inexactes, un muntatge que inclou quatre peces on es barreja l´horror i la comèdia, moments tan estranys com propers, visions surrealistes i amb una sàtira contundent sobre la mort, el matrimoni, el consumisme o les relacions laborals, una crítica social que busca sempre la reflexió del públic", diu Quer. El grup va començar a preparar l´obra –una adaptació d´un text d´Esteve Soler– "que ens va recomanar en Salva quan ens va entrar el cuc de presentar-nos a la gent de Garrigàs amb un espectacle". Des d´aquella experiència: "va ser pura adrenalina" –recorda Quer– la companyia ha seguit actuant amb una lloable vocació solidària, oferint a través de cada espectacle el seu suport a una entitat local. A Garrigàs, van col·laborar amb l´Ampa de l´escola i en l´última funció, a l´Escala, amb l´Associació Catalunya Contra el Càncer. Dels 5 euros que val l´entrada, 2 es destinen amb aquestes finalitats. La propera representació serà a Vilademuls, el 10 de desembre, per La Marató de TV3 i per l´any que ve ja tenen algun bolo previst al Barcelonès. Mentrestant ja s´imaginen en un nou espectacle i confien trobar la persona que els vulgui acompanyar en aquest nou repte.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema