La monja i activista social Sor Lucía Caram va omplir el dijous, 17 de novembre, l'auditori del Convent dels Caputxins d'un públic atent i interessat en el programa que ella ha impulsat: #Invulnerables. Acompanyada a l'escenari per l'alcaldessa de Figueres, Marta Felip, la ponent va explicar quines són les línies d'actuació d'aquest projecte.

Sor Lucía Caram ha fet difusió de la seva xerrada a Figueres al seu compte de Twitter @sorluciacaram, un dels canals que utilitza per fer arribar el seu missatge a com més gent millor. En una de les seves piulades ha escrit: "Poniendo los fundamentos de #Invulnerables en #Figueres. Jornada intensa, intensiva e interesante".

#Invulnerables és un programa que treballa amb famílies en risc d'exclusió social i situació de pobresa i intenta a través de recursos, valors i la creació de xarxes cooperatives, normalitzar la situació d'aquestes famílies i incorporar-les dins la dinàmica de la societat. El programa treballa amb tota la unitat familiar però el focus principal es projecta sobre el nen.

#Invulnerables va començar el seu camí en l'acompanyament escolar el tercer trimestre del curs passat, i el resultat va ser qualificat d'excel·lent. És per això, que de cara aquest curs, s'ha buscat ampliar l'equip per poder arribar a més nens que ho necessitin.

Els objectius d'aquest reforç són:

Contribuir en la millora dels resultats acadèmics a través de la millora de les seves competències bàsiques; crear un vincle d'ajuda i acompanyament amb l'estudiant, i involucrar els pares amb l'escola i amb l'educació del seu fill com a peça clau per un futur bon rendiment acadèmic de fill en qüestió.

Per tirar endavant aquesta iniciativa, cal la implicació de professionals, com ara titulats/graduats en educació, magisteri, psicopedagogia o psicologia o en matèries específiques en el cas de secundària.