El conseller d'Afers Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència, Raül Romeva, ha visitat aquest dijous, 17 de novembre, el Museu Memorial de l'Exili (MUME) de la Jonquera. L'han acompanyat la directora de Relacions Institucionals i amb el Parlament, Carme Carcia; el director del MUME, Jordi Font; el director del Memorial Democràtic, Plàcid Garcia-Plana, i el director del Centre d'Estudis de Temes Contemporanis, Quim Torra.

Durant la visita, s'ha reunit amb el Consell d'Administració del mateix museu del qual en formen part l'alcaldessa de la Jonquera, Sònia Martinez; l'alcalde de Cistella, Enric Gironella; l'alcalde de Biure d'Empordà, Martí Sans, i el president del Consell Comarcal de l'Alt Empordà, Ferran Roquer.

Romeva ha destacat en la visita que "el Govern està fermament compromès amb el desenvolupament de les polítiques públiques de memòria" i ha subratllat que el rol del MUME és central. "L'excel·lent relació transfronterera del MUME amb els Ajuntaments de la Catalunya Nord, i en general del sud de França, li confereixen un caràcter estratègic", ha dit.

En aquest sentit i referint-se a l'avantprojecte de pressupost del 2017, que aviat serà debatut, s'ha compromès a dotar el MUME dels recursos econòmics necessaris per assegurar-ne la continuïtat i ampliar-ne l'activitat.