L'anunci de la Loteria de Nadal 2016 s'ha fet públic avui a la presentació del Sorteig de Nadal, que aquest any ha tingut lloc a la Casa d'Amèrica, a Madrid. A l'espot d'aquest 2016 coneixem la història de Carmina, una mestra jubilada que després d'escoltar el seu nombre a la tele, pensa que li ha tocat la grossa.

En l'anunci de la Loteria de Nadal d'aquest 2016 es veu com tot el poble s'uneix per mantenir viva la il·lusió de Carmina, demostrant que la veritable alegria d'aquesta data està en compartir el premi amb els teus. I és que l'alegria d'aquesta mestra jubilada és tal que encomana al seu nét, al seu fill, a la seva família ia tots els veïns del poble que comparteixen amb ella la seva felicitat perquè, segons diuen a l'anunci, ella "es mereix tot" .

Des de la seva nét i el seu fill als seus perruqueres, els pescadors de Bols (Astúries) -on s'ha rodat la major part del anunci-, el seu rector i la Guàrdia Civil festegen la "Grossa" que "li ha tocat 'a Carmina, un "actriu" que en realitat es diu Pilar.

Santiago Zannou ('El truco del manco', 'Alacrán enamorado') Dirigeix ??l'anunci de la Loteria de Nadal d'enguany. El realitzador repeteix un any més després de dirigir l'anunci de la Loteria de fa dos anys. La música de l'espot d'aquest any va a càrrec del compositor Fernando Velázquez.

Pilar, de 84 anys, és actriu entre cometes perquè la seva primera interpretació ha estat aquesta i la va fer gràcies al seu nét, que dos dies abans del càsting va animar perquè s'apuntés a una agència de models perquè "estava estupenda".

L'anunci de la Loteria de Nadal 2016 ha estat rodat, a més de a Tazones, en altres zones d'Astúries, com Villaviciosa i Lancres.

Després del curt d'animació de Justino, els publicistes han considerat que la millor manera d'explicar la història dela Loteria de Nadal aquest any era de nou amb persones de carn i ossos.

La història "necessitava d'aquesta humanitat i de veure el fons d'ull de les persones", segons els responsables de la campanya, els qui han assegurat que els actors es van emocionar amb ella des del principi, quan llegien entre tots el guió de l'anunci, que té un final que farà a més d'un plorar.

El Sorteig Extraordinari de la Loteria Nadal 2016 repartirà el proper 22 de desembre un total de 2.310 milions d'euros en premis, fet que suposa 70 milions més que l'any anterior, i els agraciats amb la grossa rebran 400.000 euros al dècim, amb 660 milions d'euros a repartir amb aquest premi principal.

Així ho ha explicat aquest dilluns 14 de novembre la presidenta de la Societat Estatal de Loteries i Apostes de l'Estat (LAE), Inmaculada García, durant la presentació del Sorteig de Nadal 2016 i l'estrena de la campanya publicitària per a aquest any que ha tingut lloc a la Casa d'Amèrica, de Madrid.

En total, el sorteig repartirà 25,2 milions de premis. Per a aquest dia, s'han emès 165 sèries de 100.000 bitllets cadascuna, amb una emissió que puja a 3.300 milions d'euros, dels quals el 70 per cent es destina a premis.

El segon premi ascendirà a 1,25 milions d'euros per sèrie i el tercer és de 500.000 euros a la sèrie. A més, com l'any passat, hi haurà dos quarts premis de 200.000 euros i vuit cinquens de 60.000 euros.