La mestra Rosa Maria Moret ha recopil·lat, en un llibre, un segle d'història de l'escola del Far d'Empordà. Moret fa la presentació d'aquest treball el divendres, 11 de novembre, a les 20.00 hores, al Local Social del poble. L'autora explica que "«L'escola El Far d'Empordà» és un llibre de caràcter històric local que pretén sintetitzar més de cent anys de la vida d'aquest centre rural escolar del municipi del Far, que fins fa poques dècades era conegut com Alfar".

La mestra situa els orígens de l'escola a finals del segle XIX, a partir del moment en què es té constància de l'obertura, per part de l'ajuntament, de la primera escola mixta del poble. "Al llarg d'aquests més de cent anys, l'escola ha anat canviant d'ubicació fins a l'emplaçament actual", exposa l'autora, que també hi afegeix que "el llibre intenta plasmar de manera contextualitzada les diferents èpoques, la metodologia emprada, els mestres que han passat pel centre, els alts i baixos en la matrícula escolar, a més d'un bon grapat de testimonis orals que permeten fer un retrat molt més acurat de la seva llarga trajectòria".

Lectura amena amb imatges

El text conté diferents annexos que el completen i està reforçat amb una selecció d'imatges per tal que la seva lectura sigui més amena.

En la presentació del dia 11, Rosa Maria Moret tindrà al seu costat el mestre i pedagog David Pujol, i també comptarà amb l'acompanyament de l'adjut del director dels Serveis Territorials del Departament d'Ensenyament a Girona, Josep Fernández, i del president de la Diputació de Girona, Pere Vila.

Reconeixements

Rosa Maria Moret és actualment la directora de l'Escola del Far d'Empordà. Casualment, els Premis Baldiri Reixac, que atorga la Fundació Carulla, en la seva última edició, han guardonat un projecte d'aquesta escola, un treball interdisciplinari titulat 'Denominació d'Origen, Escola rural', que recull un continu aprenentatge sobre el poble i els seus costums.