La jove figuerenca Laura Domínguez de nom artístic Happu, ha debutat amb força en el món de la cançó d'anime, les sèries d'animació japoneses, després d'haver guanyat el concurs Anime Song Contest del Manga de Barcelona, amb la seva interpretació de la cançó Platinum Disco de l´anime Nisemonogatari. Com a premi viatjarà a Tòquio, al Japó, a cantar, representant Espanya en el festival Haneda International Anime Music Festival. "Encara m'han d'informar de la data exacta, però possiblement sigui a mitjan de l'any que ve" explica la jove de 17 anys, que actualment cursa segon de batxillerat escènic a Figueres. La passió per la cultura japonesa ha anat creixent: "A partir dels 12 anys, vaig anar descobrint diferents artistes japonesos i ja des d'aquella època recordo que em tancava a l'habitació per cantar les seves cançons, imaginant que era dalt d'un escenari. Ha estat a partir d'aquest any, però, que m'ho he pres seriosament. Vaig començar a cantar amb més regularitat i a escoltar més música, i sens dubte era una cosa que m'encantava. Em vaig prometre a mi mateixa que intentaria arribar lluny amb allò que em feia feliç, tot i que semblava un somni impossible".

El que canta es diu jpop (la j fa referència a la j del Japó i pop, el gènere musical) i són cançons que apareixen als animes. És complicat cantar-les, "perquè és un idioma molt diferent del català i del castellà, que són els dos que faig servir cada dia, però tot és qüestió d´oïda. Es tracta d'escoltar com es pronuncien i copiar-ho". "Però per sortir a un escenari has d'entendre la cançó, per poder expressar al públic el que vol dir, el seu missatge". Tot i així considera que la seva principal complicació a l'hora de cantar és "que no tenia tècnica vocal". Al concurs del Saló del Manga, era la primera vegada que s'hi presentava, i no s'esperava guanyar, en cap moment. "Quan va finalitzar la meva actuació a la final, em vaig sentir feliç, perquè ho vaig donar tot dalt l'escenari, però a la vegada no em sentia satisfeta: els nervis em van trair: em tremolava la veu i vaig desafinar molt, vaig intentar tranquil·litzar-me, però no era capaç. Era el primer cop que cantava davant tant de públic i la meva actitud allà dalt em va sorprendre. Quan em van donar el premi no m'ho creia. Estava confosa, però feliç, per haver complert un dels meus somnis". A l'actuació vestia un uniforme escolar japonès, però no pertanyia al personatge de la cançó.

Domínguez continua ampliant la seva passió per la cultura japonesa, li encanta mirar anime, però també llegir manga i jugar a videojocs. "I fa un any em vaig interessar per la literatura japonesa i recentment pel teatre japonès i l'origami" conclou la jove.