L'agència oficial de protecció del consumidor dels Estats Units ha anunciat la retirada del mercat de 2,8 milions de rentadores de la marca Samsung pel que sembla ser un defecte de fabricació. Una mala notícia per a l'empresa sud-coreana, que fa poc va haver de retirar el seu telèfon Galaxy Note 7 per casos d'ignició espontània.

Aquest nou cas afecta a 34 models de rentadores amb càrrega superior per "risc de patir lesions per impacte".

Segons l'agència oficial, "la tapa de la rentadora pot desprendre's inesperadament del xassís de la màquina durant el seu ús", la qual cosa suposa riscos per a qui l'utilitza.

La decisió ha estat anunciada després que Samsung rebés 733 informes sobre rentadores que "van mostrar una vibració excessiva o se'ls va desprendre la tapa del xassís de la màquina".

"Hi ha nou casos relacionats de lesions, inclosa una fractura de mandíbula, un muscle lesionat i altres lesions per impacte o relacionades amb caigudes", segons l'avís de la comissió.

L'agència recomana als usuaris dels models afectats -fabricats a Corea, la Xina i Tailàndia- que contactin amb Samsung per procedir a la reparació gratuïta, el reemplaçament per una rentadora d'un altre model o el reembossament.