El Banc dels Aliments de les Comarques de Girona fa un any més una crida per aconseguir prop de 4.500 voluntaris per cobrir els més de 300 punts de recollida de menjar que hi haurà a les principals poblacions gironines durant el Gran Recapte 2016 que se celebrarà els dies 25 i 26 de novembre. La campanya té el lema 'Necessitem la teva màgia' i està protagonitzada pel Mago Pop.

Una de les novetats de la vuitena edició del Gran Recapte a les comarques gironines és que ja començarà divendres al matí i no a la tarda, com en anys anteriors. Aquest és un dels motius pels quals es necessiten més voluntaris, ja que caldrà cobrir aquest torn de més.

Totes aquelles persones que vulguin fer de voluntàries o coordinadores s'han d'inscriure a través del web del Banc dels Aliments de Girona, on a través d'un formulari senzill podran triar el punt de recollida i el torn més adient a la disponibilitat de cadascú. També poden escollir si en comptes de fer de voluntari en algun supermercat o botiga prefereixen anar al magatzem del Banc a Girona per ajudar en la classificació dels aliments recollits.

En aquesta campanya que organitzen els quatre Bancs dels Aliments de Catalunya l'objectiu principal és recollir aliments nutritius de llarga durada com llet, oli i conserves de peix. Durant els últims anys ja s'ha aconseguit millorar la qualitat dels aliments recollits i el president del Banc dels Aliments de Girona, Frederic Gómez, apel·la a la solidaritat dels ciutadans per mantenir aquesta tendència.

Durant el Gran Recapte de l'any passat es van aconseguir 538.570 quilos de menjar i això va permetre que per primera vegada el Banc dels Aliments de Girona tanqués l'any amb més de tres milions de quilos d'aliments recollits.