Que la ciència forma part del nostre dia a dia i té enormes aplicacions i usos en la nostra quotidianitat ha quedat demostrat en la 1a Jornada de Divulgació Científica a Figueres Science needs you! Referents científics reconeguts a escala internacional, com Carles F. Sopuerta, Andrés Aragoneses, Marià Baig, Josep Traginer o Andreu Valls, van apropar als assistents a la jornada, que es va celebrar el 29 d'octubre a la sala gran de La Cate, aspectes de la relativitat que ens són més propers del que podíem imaginar.

Àngels Yécora, promotora de la iniciativa, a través de Yecora Patent Agency, ha comptat amb el suport de l'Ajuntament de Figueres, la Diputació de Girona, la Bressola, l'Institut d'Estudis Catalans a la Catalunya Nord, la Casa de la Generalitat a Perpinyà, i l'Institut d'Estudis Empordanesos, per tirar endavant aquesta jornada cultural i educativa, que ha aconseguit apropar els coneixements científics a la població en general.

A banda de les conferències acadèmiques dels científics, la jornada ha inclòs una projecció audiovisual musicada pel compositor Santi Escura sobre imatges de l'astrofotògraf Juan Carlos Casado, a més una observació astronòmica nocturna al Càmping Bassegoda d'Albanyà.