Dissabte a la nit els Marrecs de Salt convidaven a la Nova Muixeranga d'Algemesí i als Vailets de l'Empordà a celebrar les vigílies de Sant Narcís aixecant les seves respectives construccions. La diada castellera es vivia a Girona, al mig de la Rambla Llibertat que es trobava plena de gom a gom.

Els Marrecs, amfitrions de la diada, descarregaven 3 pilars de 4, el 5 de 7, un 3 de 8 i el 7 de 7. Castells que ja tenen molt consolidats. Per acabar s'acomiadaven amb un vano de 5 i un pilar de 3 de canalla. Aquesta diada precedia la de diumenge, que van estar acompanyats de Minyons de Terrassa i Capgrossos de Mataró, i on es proposaven com a objectiu el primer 3 de 9 de la colla blauTer.

Per la seva banda, els Xiquets i xiquetes de la Nova Muixeranga d'Algemesí, vestits amb camisa i pantaló a ratlles verticals vermelles, verdes i blanques, van deleitar al públic amb una xopera, una sènia doble, una tomasina i un p4 aixecat per sota. Les construccions dels valencians van arrencar molts aplaudiments del públic i dels mateixos castellers, que van poder veure d'aprop la dificultat d¡aquestes construccions.

Pels de l'Empordà aquesta era una diada que esperàven de feia temps i on havien posat expectatives molt altes per poder tenir un final de temporada recuperant castells de set que no havien pogut completar enguany . Tot i que es plantejava portar tan el 3 com el 4 de set, en els assajos dels dies anterior el 4 es treballava en excés i es mostrava massa bellugadís. Malgrat que els Vailets ens tenien acostumats a portar castells al límit on tots els membres havien de treballar molt, aquest cop van mostrar un altre tarannà i van descartar el 4 de 7.

Així, els Vailets començaven la diada a Girona amb dos pilars de 4, seguits del plat fort, el 3 de 7. El castell es va anar construint pis a pis sense cap batzegada i va mantenir les mides. En descarregar-se, els de blaucel van esclatar d'alegria, i no era per menys, el 3 de 7 no s'havia portat a plaça des del mes d'abril.

En segona ronda els Vailets van portar la tradicional torre de 6, malgrat que no va perillar en cap moment, se'ls va girar lleugerament a nivell de terços.

Per acabar les rondes de castells, els Vailet van aixecar un 4 de 6 amb agulla. Va ser el castell més complicat pels de blaucel. Es va deformar molt a nivell de terços, fent perillar l'estructura. Finalment, però, van poder descarregar-lo després d'un dur esforç.

Per acabar la diada de Vigílies de Sant Narcís, els de l'Empordà descarregaven un pilar de 5.

En finalitzar l'actuació castellera, els grallers dels Vailets van protagonitzar un moment de rauxa tocant varies peces mentre els grans i petits ballaven al seu ritme.

--