'Dragon Fall', una paròdia de 'Bola de Drac' creada fa 20 anys per Álvaro López i Nacho Fernández i publicada per Dolmen Editorial, ha guanyat el premi al millor Manga espanyol del Saló del Manga de Barcelona. El jurat ha reconegut aquesta obra perquè "malgrat el pas del temps, l'obra segueix vigent". Per la seva banda, el dibuixant Junji Ito, molt reconegut per les seves creacions terrorífiques, ha estat guardonat com a millor autor de manga en actiu. Aquests guardons no tenen dotació econòmica i pretenen reconèixer les millors obres de manga publicades a Espanya entre l'1 de setembre de 2015 i el 31 d'agost de 2016. Els premis els atorga el públic, que ha pogut votar en un procés obert a la pàgina web de FICOMIC. La 22a edició del Saló del Manga de Barcelona s'allargarà fins al 29 d'octubre.

D'entre els guanyadors dels premis del XXII Saló del Manga de Barcelona, lliurats aquest diumenge a la sala d'actes 1 del certamen, destaca 'Your lie in April', de Naoshi Arakawa, que ha estat reconegut amb el premi al millor Shonen Manga (publicació dirigida als nois adolescents). El protagonista d'aquesta obra és Kosei, un virtuós del piano que quan la seva mare mor després d'una llarga malaltia perd completament l'habilitat de tocar.

El guardó al millor Shojo Manga (dirigida a noies adolescents) ha estat per 'Orange', d'Ichigo Takano, publicada per Milky Way Ediciones. Es tracta d'una història protagonitzada per Naho, una jove que rep instruccions de qui diu ser el seu jo del futur.

'Buenas noches, Punpun', de Iniö Asano, ha guanyat el premi al millor Seinen Manga (publicació dirigida a majors de 16 anys). Aquesta obra explica la història del Punpun, un noi de primària que s'ha d'enfrontar a una situació familiar inestable.

I el guardó a la millor publicació dirigida a públic infantil (Kodomo) ha estat per 'Pokémon', de Hidenori Kusaka i Satoshi Yamamoto, de l'editorial Norma Editorial. Aquest manga va arribar a l'Estat l'octubre del 2015 i és el primer lliurament de l'adaptació de la saga de videojocs Pokémon a manga en espanyol. L'obra il·lustra les aventures dels entrenadors Pokémon i les seves criatures.

Per la seva banda, la pel·lícula 'Haikyul! Los ases del voley' ha guanyat el premi a millor DVD o Blu Ray d'Anime. La cinta està protagonitzada per Shoyo Hinata, un jove que somia en jugar en un equip de voleibol de primer nivell.