El centenari Teatre Municipal El jardí ha acollit, aquest diumenge a la tarda, l'acte de lliurament de les distincions que cada any atorga l'Ajuntament de Figueres als ciutadans i entitats més destacats. La cerimònia s'ha envoltat de música amb l'actuació de la Jove Orquestra de Figueres i l'Orquestra Versatile, que han actuat conjuntament sota la direcció de Jordi Picorelli i Santi Escura.

El lliurament ha estat presentat per la periodista Txé Arana. L'ecòleg Josep Peñuelas, nascut a Vic però vinculat a Figueres des de ben petit, ha estat nomenat Fill Adoptiu de la ciutat. Un honor que li ha servit per recordar tota la seva trajectòria vital a la capital empordanesa i per demanar que aquesta afronti el repte de tenir "un centre de recerca" com el tenen altres ciutats d'igual o inferior tamany.

El metge forense i pediatra Narcís Bardalet ha rebut la Fulla de Figuera de plata. La recepció ha estat carregada d'anècdotes i de moments emotius, com quan ha demanat als seus tres néts que "estimin Figueres".

Finalment, el Col·legi d'Advocats, representat pel seu Degà, Joan Ramon Puig, ha estat distingit pels seus 175 anys d'existència. Puig ha relatat les dificultats que ha passat l'entitat en el transcurs de la seva llarga història i ha posat un especial èmfasi en la lluita contra la violència de gènere i el perill que Figueres perdi el jutjat que ara té cura d'aquests afers.

Els tres guardons han tingut com a padrins al botànic Joan Vallès, la periodista Tura Soler i l'advocada Montse Soms. L'alcaldessa, Marta Felip, ha destacat la vàlua dels guardonats i la necessitat "d'anar totes a una" per fer avançar la ciutat.