La història de Johnny Motera és un exemple del que l´ésser humà és capaç d´afrontar per sobreviure. Amb 28 anys va entrar en un quiròfan per sotmetre´s a una intervenció d´osteotomia programada: "vaig entrar sa en un quiròfan i vaig sortir destrossat". "El cirurgià em va seccionar una artèria, al cap de dos dies em trobava entre la vida i la mort i em van dir que havien d´amputar-me la cama". Els metges li deien que no hi havia solució, però ell no s´imaginava la vida d´aquesta manera i va lluitar -contra tots els pronòstics-. "Em van dir que no tornaria a caminar i ara puc córrer".

Enrere queda un infern d´operacions, rehabilitació, recuperació física i psíquica, de dolor immens: "m´adono que he perdut dotze anys de la meva vida, uns anys molt importants, però ara sóc més feliç que mai". Gràcies al seu instint de supervivència i al fitnesss que practica des dels divuit anys, i que l´ha ajudat a recuperar la seva forma física. Ara ha creat un blog -alos40fitness- on descriu el seu camí de superació: "Vaig tardar quasi cinc anys a caminar, em vaig sotmetre a onze operacions, l´última gràcies al doctor Pedro Cavadas, que va fer meravelles amb la mobilitat i estètica de la meva cama, avui continuo practicant fitness als 40". Tot i així es va veure forçat a retirar-se com a policia. A través del seu blog, diu, "vull ajudar altres persones i sé que això acabarà d´ajudar-me a mi mateix, crec que serà el pas final".

Escriu sobre fitness per informar i animar els altres a practicar-lo, independentment de la seva edat. La desesperació el va fer caure en excessos com l´alcohol, i en una profunda depressió, però el fitness el va salvar. No només va haver de barallar-se amb part del col·lectiu mèdic, sinó que aconseguir la màxima indemnització li va costar dos anys més de lluita: "Em vaig acabar fent jo la meva pròpia demanda, després de canviar diversos cops d´advocats". Ara estudia Dret a la Universitat amb la voluntat d´ajudar les persones que visquin una situació similar i especialitzar-se en casos de responsabilitat civil. A través de la universitat, el grup de Facebook La Cafeta -amb més de 4.000 membres- li ha proposat escriure un monogràfic sobre nutrició i esport. Per arribar fins aquí ha superat molts obstacles: "creia que el pitjor ja havia passat, però vaig perdre tot el que havia invertit, arran de la crisi", però de nou enmig de l´abisme va ressorgir: "Tota la ràbia que tenia acumulada la vaig bolcar en cuidar-me". Ara practica dues hores de fitness cinc dies a la setmana, segueix una alimentació sana i realitza un curs de Nutrició. "Marcar-me objectius m´ha permès mantenir la ment clara, enmig de la desolació: "cal escoltar sempre el que et diu la consciència, la resta és fressa".