Amb motiu del Dia Europeu de Conscienciació de l'Aturada Cardiorespiratòria, el Grup DEA Alt Empordà, format per membres del Servei d'Urgències de l'Hospital de Figueres, ha organitzat aquest dissabte una activitat per conscienciar la població general de la necessitat d'aprendre a reconèixer una mort sobtada i començar les maniobres de ressuscitació.

La plaça Catalunya ha estat l'escenari d'un simulacre d'aturada cardiorespiratòria en què també hi han participat Bombers, SEM, Guàrdia Urbana de Figueres i l'Àrea de Mobilitat. L'activitat divulgativa ha comptat amb una celebrada flashmob duta a terme pels alumnes i professors de l'escola de ball Dance Me.

Amb aquesta activitat es continua amb la divulgació a la població general de la primera atenció davant una mort sobtada que es va iniciar ja fa 4 anys amb l'ensenyament als instituts. La mort sobtada és una patologia que afecta a persones aparentment sanes i a qualsevol edat, la majoria dels casos es produeixen fora de l'àmbit hospitalari. Es considera que és responsable de 10 morts cada dia a Catalunya i de 1.000 morts cada dia a Europa.

Més del 70% de la població no sabria què fer davant un cas de mort sobtada i en aquests casos la supervivència disminueix cada minut que passa sense fer res. Tant és així, que al cap de deu minuts les possibilitats de recuperació són pràcticament inexistents. Per això és important la difusió d'aquests coneixements a la ciutadania.