Marcial Hernández Campos va obtenir ahir el primer premi en el Concurs de Platillos de la Mostra Gastronòmica de Peralada amb el plat Platillo de peus de porc amb fesols. Pel que fa l’apartat de postres el guardó va ser per a Liliane Parlanti que va elaborar un Flam de rom Baba.

Els accèssits d’aquesta 25a edició també foren molt disputats donat l’alt nivell gastronòmic. En l’apartat de platillos el guardó va ser Carme Casanovas Brugat que va cuinar un Platillo de melós de vedella amb barreja de bolets i, en l’apartat de postres Cati Font González amb el seu Pastís de maduixa.

Enguany els xefs més petits de la casa també van ser protagonistes d’aquest 25è aniversari, on s’estrenà la categoria junior de postres. Els guardonats en aquesta primera edició foren Ona Cervera Cortada amb el postres Pastís de tres xocolates i Biel Nicolau Casademont que va elaborar un Sacher de moniato.

La Mostra Gastronòmica que es va celebrar al Centre Social va començar al matí amb l’exposició dels plats que participaven al concurs. També per a celebrar els 25 anys d’aquesta festa gastronòmica al migdia, al passeig de la Principal de Peralada, la Cobla Els Rossinyolets oferiren 4 sardanes.

En total es van presentar 44 plats. D’aquests, 27 eren platillos, 9 eren postres i la resta, 8 plats, eren els de la nova categoria de postres infantils. El jurat estava integrat per cuiners, restauradors i gastrònoms de reconegut prestigi.

El jurat estava integrat per Xavier Sagristà del Restaurant Castell Peralada, Salvador Jordà de l'Hotel Restaurant Emporium, Jaume Subirós del Motel Empordà, Roser Bronsoms del Restaurant Can Jeroni, Joaquim Darnés de L’Obrador d’en Quimo i de la Pastisseria Iris. La Mostra de Gastronomia Empordanesa de Peralada, que va tenir cabuda per a 220 comensals, també va incloure un aperitiu a càrrec de diverses cases comercials de la comarca.