El món del vídeojoc té una cita a Barcelona Games World, a Fira Barcelona durant tot aquest cap de setmana. El saló, que ha obert les seves portes aquest dijous, 6 d'octubre, només per al públic professional, i que a partir d'avui, divendres, i fins al diumenge, es pot visitar també pels aficionats i gran públic, aspira a convertir-se en la cita de referència del sector al sud d'Europa. És previst que passin pel saló unes 100.000 persones.

Les principals companyies del sector llancen, en aquest certamen, les seves novetats en la principal fira del videojocs. El gran públic pot provar les últimes primícies de la indústria dels videojocs en més de 1.000 terminals. El saló compta amb zones d'e-sports i retrograming, i àrees dedicades als desenvolupadors nacionals, el cosplay i la música. En aquest sentit, l'animació està garantida amb els jocs clàssics dels 80s, les desfilades cosplay, els djs i els youtubers més populars.

El conseller d'Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, juntament amb l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, presideixen aquest divendres mateix la inauguració del saló del vídeojoc. L´acte també comptarà amb la presència del president de l'Associació Espanyola de Videojocs, Alberto Fernández Lorca, i del director de Barcelona Games World, Josep Antoni Llopart, entre d'altres autoritats.

En el marc de la inauguració, es lliuren sengles distincions a Katsuhiro Harada, creador del mític videojoc Tekken, i a Hajime Tabata, autor del també conegut videojoc Final Fantasy.

Barcelona Games World és un saló dedicat al vídeojoc i organitzat per l'Associació Espanyola de Videojocs i Fira Barcelona, que per primer cop, acull la ciutat de Barcelona després de vàries edicions celebrant-se a Madrid. Durant quatre dies, aficionats i professionals poden veure en primícia les principals novetats en videojocs, i visitar els estands de les principals marques a nivell mundial com Activision, Badland Games, Bandai Bamco Entertainment, Electronic Arts, Microsoft XBOX; Nintendo, o Sony Interactive Entertainment, entre d'altres.

La Generalitat, present al Barcelona Games World

La Generalitat participa en aquesta primera edició del saló amb un estand que acull divuit empreses catalanes: Altered Matter, Blowing Minds, Chioroplast Games, Dabadu Games, Divertap, Dolores Entertainment, Geomotion Games, GKT Studios, Impressive Entertainment, Kaneda Games, KD Toons & Games, Lince Works, Mango Protocol, Planet Factory, Starloop Studios, Shadow Company Games, Skara The Blade Remains i Tap Tap Tales.

Barcelona, capital del gaming

Barcelona ha esdevingut en la gran incubadora dels desenvolupadors de videojocs per a dispositius. Actualment, la capital catalana és un pol d'atracció per al sector i acull el 24,5% de les companyies de tot l'Estat, per darrere de Madrid, on s'ubiquen el 25%.

En els darrers anys, s'han instal·lat a la capital catalana gegants del sector dels videojocs, com King o Ubisoft i, sobretot, petits desenvolupadors independents com Omnidrone, Social Point, Akamon o Digital Legends que des de Barcelona, llancen jocs per a mòbils d'èxit internacional com Candy Crush, Monster Legend o Afterpulse, entre d´altres.