Google ha anunciat que procedirà a cancel·lar el saldo pendent d'AdWords --el servei que ofereix Google per promocionar i posicional els continguts web-- del nen de 12 anys que es va gastar prop de 100.000 euros perquè volia convertir-se en 'youtuber'.

"Hem analitzat aquest cas i no hem rebut diners per part d'aquest usuari", han explicat aquest dimarts 4 d'octubre des de la companyia, en al·lusió al menor que, al costat d'un amic de 15 anys, va obrir un compte a AdWords i va començar a gastar diners fins a arribar a gairebé 100.000 euros.

Fonts de la companyia han explicat a Europa Press que "junts van cometre l'error" ja que volien cobrar pels anuncis que apareixien associats als seus vídeos de YouTube. "Creien que estaven cobrant, però eren ordres d'inserció de publicitat en aquests vídeos que els estava costant diners ja que ho feien a través d'AdWords", han relatat.

Segons la versió del menor, la seva intenció era aconseguir diners per comprar instruments per la seva banda de música 'Els salats de' Torrevella ', Alacant.

Finalment, Google ha recordat que "molts serveis en línia, incloent Google AdWords, tenen restriccions d'ús per edat". "Sabem l'important que és mantenir l'entorn de la família segur a Internet per això els pares poden trobar informació sobre com fer-ho al Centre de Seguretat Familiar de Google", ha tancat.