La Colla Castellera de Figueres ha aconseguit aquest diumenge un mereixedor segon lloc en el Concurs de Castells de Torredembarra. Els figuerencs s'hi han desplaçat amb l'objectiu de fer una molt bona diada i, després de descarregar-ho tot, han acabat completant la segona millor actuació en els vint anys d'història de la colla.

Tot i que els liles havien accedit com a primers en la classificació d'aquest concurs, aquest diumenge els Castellers de Badalona s'han atrevit amb castells superiors que els han garantit la primera posició, a 35 punts per davant de la colla figuerenca. Això no ha desestabilitzat en cap moment els liles, que tenien molt clars els que serien els objectius de la jornada.

Així doncs, han obert plaça, en primera ronda, amb un 5d7 amb molt bones mides. El castell ja està sota el domini de la Colla Castellera de Figuers després la descarreguessin per setena vegada aquesta temporada. Han tirat de confiança i baixada de tensió en primera ronda per més tard, en la segona ronda, plantejar-se l'objectiu màxim de la diada: la torre de set.

Era el castell que portaven tota la temporada assajant, i s'ha notat. Ha pujat amb bona forma i un cop l'enxaneta ha fet l'aleta ha mostrat uns instants d'incertesa on els figuerencs han hagut de lluitar per acabar descarregant-la. L'eufòria ha regnat en el moment que l'aconseguien descarregar per primera vegada a la seva història i així, tancaven el cicle que s'iniciava l'any 2000 i 2001, quan només l'aconseguien carregar.

Un cop mig paït el castellàs, han confiat en la tercera ronda per tirar el 4d7 amb l'agulla, castell que quedava en carregat el passat mes d'abril i que han descarregat per primera vegada aquesta temporada a Torredembarra. Amb això la Colla Castellera de Figueres donava per finalitzada la seva actuació al concurset amb un grau molt alt de satisfacció.

El pes dels assajos ha estat molt present en les tres execucions i els ha permès aconseguir descarregar el seu castell insígnia. Un cop anotat un altre castell per a la història, ara la colla s'haurà de preparar per demostrar la feina feta a casa. El pròxim diumenge 9 d'octubre arribarà el torn de celebrar els 20 anys de trajectòria castellera de la colla. Moment doncs per somiar en descarregar el seu castell estrella a la plaça de l'Ajuntament de Figueres.